Collega's vertellen

Burak Bilgin, underwriter a.s.r.

Ambitieus, leergierig en strevend naar het hoogst bereikbare in zowel zijn persoonlijke ontwikkeling als in zijn vakgebied: dat is Burak Bilgin. Ingestroomd via een speciaal a.s.r. traineeship, leerde Burak de fijne kneepjes van het schade-acceptatievak. Inmiddels versterkt hij de a.s.r. schadeafdeling als underwriter, waar hij schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen op maat, aanbiedt aan middelgrote organisaties.

Burak Bilgin

Mijn baan

In het vak van underwriter werken we met de ingewikkeldere en complexere risico's. De verzekeringsaanvragen die we op onze afdeling binnen krijgen, wijken af van de standaard maar wij proberen, binnen bandbreedten, aanvaardbare verzekeringsoplossingen te bieden. Per aanvraag kijken we naar de gehele situatie, om zo te bepalen onder welke voorwaarden er een verzekering op maat kan worden aangeboden. Soms plannen we daarvoor een bedrijfsbezoek, zodat we echt beeld krijgen bij wat het bedrijf doet en de risico's zo juist te kunnen analyseren.

Het schade- en aansprakelijkheidvak is behoorlijk abstract, dit betekent dat er elke keer een andere denkwijze nodig is, elke situatie en aanvraag is immers anders. Ik ben nooit bezig met hetzelfde en dat zorgt voor diversiteit. En werken bij a.s.r. als underwriter is extra leuk omdat het een plezierig bedrijf is waar fijne collega's werken en samenwerking voorop staat. Mensen helpen door te doen is één van onze kernwaardes en dat past ook echt bij ons, daar staat a.s.r. voor.

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik wil altijd het beste uit mezelf halen. Dus toen a.s.r. een traineeship aanbood, gericht op hbo-ers waarbij je werd geselecteerd op je competenties, heb ik direct gereageerd. Het traineeship bood veel mogelijkheden met betrekking tot ontwikkeling, persoonlijke groei en het versterken van je competenties. Maar ook jezelf specialiseren en je een vak eigen maken trok mij aan.
Hiervoor heb ik altijd bij de overheid gewerkt, het was voor mij een uitdaging om over te stappen naar de financiële dienstverlening, maar het is één van de beste stappen die ik heb gemaakt.

Mijn collega's

In de eerste plaats is de sfeer heel erg informeel. We werken veel samen, dat is heel prettig. Er wordt wel geacht dat je zelfstandig werkt maar in onze vakgebied is het prettig om bijvoorbeeld complexe risico's en verzekeringen met elkaar af te stemmen en daar is ruimte voor.
Iedereen is heel toegankelijk en open, geeft elkaar feedback. Zo ontstaat er een stimulerende omgeving om het beste uit jezelf te halen.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik ben er heel erg trots op om bij a.s.r. te werken. Ik vertel graag over mijn werk aan vrienden en dan is hun reactie geregeld: 'als ik jou zo hoor praten, krijg ik ook de neiging om bij a.s.r. te werken.'

Je krijgt hier bijvoorbeeld goede begeleiding. Het is toegestaan om vragen te stellen en fouten te maken om daar van te leren. Natuurlijk wordt dat door meerdere werkgevers zo geprofileerd maar hier is dat ook écht zo. Net als het Nieuwe Generatie Werken waardoor ik ook thuis en tijd- en plaats onafhankelijk kan werken is heel erg prettig. Ook vind ik het bijzonder om hier te werken door de open en toegankelijke cultuur: je bent geen nummer maar een persoon. Verder zijn de opleidingsmogelijkheden bijna ongelimiteerd.

'Bij a.s.r. kun je het beste uit jezelf halen'

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik zit nu prima op mijn plek in mijn functie als underwriter en het bedrijf a.s.r. Daarom wil ik me eerst doorontwikkelen binnen mijn huidige functie. En ondanks de werk-woonafstand (Utrecht-Rotterdam) verwacht ik dat ik hier blijf werken vanwege de vele kansen die worden geboden. Het is een heel divers bedrijf waar het altijd mogelijk is om door te groeien of om een andere functie te bekleden. Een echt duidelijk toekomstbeeld wat ik in de toekomst wil, heb ik nog niet. Wel weet ik dat ik bij a.s.r. als bedrijf wil blijven werken, het is een geweldig bedrijf waar ik verantwoordelijkheden mag én kan nemen.