Collega's vertellen

Cindy van der Hoeven, adviseur operational excellence a.s.r.

Om de functie van adviseur operational excellence succesvol te vervullen zijn veranderingsgerichtheid, flexibiliteit, kennis van de organisatie misschien wel de belangrijkste kenmerken. En exact die kenmerken én meer treffen we aan bij Cindy van der Hoeven. Samen met het opex-team signaleert Cindy knelpunten binnen de organisatie en vindt de grondoorzaak. Aansluitend wordt er, in nauwe samenwerking met de betrokkenen, gewerkt aan de oplossing. Alles wordt in het werk gesteld zodat a.s.r. zich continue kan verbeteren.

Cindy van der Hoeven

Mijn baan

Als adviseur operational excellence ben ik echt samen met mensen bezig, dat spreekt mij erg aan. Ik help collega's om gezonde veranderingen te bewerkstelligen. En het is bijna vanzelfsprekend maar de veelzijdigheid is enorm: het opex-team doet allerlei projecten, van het structureren van het correspondentieproces tot het adviseren van het management bij reorganisatie, en alles er tussen.

Steeds weer voor een andere productlijn, op een andere afdeling, voor een andere tijdsduur en ook keer op keer met een andere insteek. Het doel blijft altijd hetzelfde: het helpen van de teams om knelpunten/processen te onderzoeken en deze samen met de teams op te lossen om uiteindelijk onze klant beter of sneller te helpen.

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Na een lange reis was het mijn plan om een jaar lang hard te werken, geld te verdienen en weer een jaar te gaan reizen. Via een uitzendbureau kon ik aan het werk in het consulententeam dat toen nog AMEV heette. Daarna is het van reizen niet meer gekomen en nu, jaren later, behoor ik dan ook bijna tot het meubilair van a.s.r.

Ik heb deelgenomen aan een management development programma. Toen ik aan het functieplafond zat bij ASR Pensioenen, zag ik de interne vacature voor adviseur operationeel excellence en heb ik direct gereageerd.

Mijn collega's

Mijn collega's variëren per project, elk project werk ik voor een andere productlijn, op een andere afdeling et cetera. Hierbij werken we altijd in koppels maar ook mijn projectpartner verschilt per keer. Mijn stafteam is mijn vaste basis, elke vrijdag hebben we een terugkomdag waar we op een vaste plek binnen het pand samenkomen. Dat is echt een moment waarop we sparren en actief feedback aan elkaar geven. We zoeken elkaar echt op in onze eigen kracht en iedereen kent zijn eigen verantwoordelijkheid.

'We zoeken elkaar echt op in onze eigen kracht'

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Er werken hier allemaal mensen die echt het beste beentje voor de klant voorzetten. Hiervoor zetten we ons elke dag weer in en dat kenmerkt a.s.r.

Als je zelf weet wat je wilt en je kunt bijdragen aan een beter a.s.r., dan liggen de kansen hier voor het oprapen. Het balletje gaat soms vanzelf rollen.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Het doel van het operational excellence team is dat elke afdeling in staat is om verbeteringen zelf door te voeren. Dit betekent dus dat ons einddoel is, om het team zichzelf te laten opheffen. Echter, met het oog op de vele transities binnen onze dynamische organisatie zal dat niet zo'n vaart lopen: zolang er wordt veranderd, heb ik een baan.