Collega's vertellen

Daphne Kouwen, stagiaire a.s.r. Klantservices

Voordat Daphne Kouwen met haar stage bij a.s.r. Klantservices in Utrecht begon, wist ze niet precies hoe ze het werken bij een grote organisatie voor zich moest zien. Nu aan het einde van haar stage heeft ze een duidelijk beeld voor ogen. In negen weken tijd deed Daphne een enorme hoeveelheid kennis en ervaring op en zette ze haar leerdoelen om in persoonlijke successen.

Daphne Kouwen

Mijn opleiding

Ik ben bezig met een eenjarige opleiding tot secretaresse bij Schoevers, waarbij je je opleiding afrondt met een afstudeerstage. Deze stage loop ik nu bij a.s.r. Klantservices.

Mijn stage

Toen ik met mijn afstudeerstage van negen weken begon, wist ik niet precies wat ik kon verwachten van het werken bij zo’n grote organisatie als a.s.r. Het kennismaken met zo’n grote organisatie én het beter leren omgaan en afhandelen van telefoontjes, had ik als persoonlijke leerdoelen gesteld. Ik vond het spannend om op zo’n groot kantoor te gaan werken, maar al heel snel voelde ik me bij a.s.r. op mijn plek. Iedereen was vanaf het eerste moment vriendelijk en behulpzaam. En mijn stagebegeleidsters, twee directiesecretaresses stonden altijd voor mij klaar. Ik kon van alles vragen en ik heb veel handige tips van ze gekregen. Ik oefende met het afhandelen van telefoontjes en deed veel voor het secretariaat. Ik hielp onder andere mee met het beheren van de agenda’s van de (adjunct-)directeuren en ik maakte de notulen van vergaderingen.

'Ik ging elke dag met plezier naar mijn stage'

Mijn reden om voor a.s.r. te kiezen

Ik had al bij heel veel verschillende bedrijven gesolliciteerd voor een stage, maar het is erg moeilijk om een stage te vinden. Er zijn zoveel anderen die ook op zoek zijn naar een stage. Toen ik een kennis vroeg of zij misschien iets wist, raadde ze me a.s.r. aan. Zelf had ik niet zo snel aan a.s.r. gedacht. Ik kende het wel van naam en ik wist dat het een grote verzekeraar was, maar verder niet. Ik wist ook niet zo goed of ik me wel thuis zou voelen in zo’n zakelijke wereld. Ik ben me vervolgens meer gaan verdiepen in a.s.r. en het leek me steeds leuker en kreeg ik de kans om ook echt bij a.s.r. aan de slag te gaan.

Mijn ervaringen

Als ik terugkijk op mijn stage, heb ik heel veel geleerd. Ik weet nu dat het juist leuk is om bij zo’n grote organisatie te werken, dat het echt niet eng is en dat ik me er juist heel goed thuis voel. Juist bij zo’n grote organisatie heb je veel meer mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld de technische mogelijkheden waarmee je binnen a.s.r. werkt. Daarmee kun je van alles intern regelen. Heb je een vergaderzaal nodig, dan regel je dit via de interne a.s.r. site. Dat zul je bij een kleine organisatie niet zo snel meemaken. Ik ben nu veel zekerder, weet hoe ik intern een mail stuur, telefoontjes afhandel, notulen maak. Ik had het geleerd, maar nu heb ik het ook echt gedaan. Dat vind ik leuk. Ik kan terugkijken op een leerzame en leuke stage. Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd tijd voor een grapje. Het is hier gezellig en ik ging dan ook met heel veel plezier naar mijn stage toe.

Mijn toekomst

Ik ga verder met studeren. Als ik deze opleiding heb afgerond, wil ik nog verder leren. Eerst mbo Marketing & Communicatie en daarna door naar het hbo en verder in deze richting. Ik wil nog zoveel mogelijk leren, doen en vooral diploma’s halen, want die heb je echt nodig.