Collega's vertellen

Eline Rugebregt, trainee Marketing en Communicatie

Met een rugzak vol reiservaring stapt Eline Rugebregt na een rondreis door onder andere Nieuw-Zeeland, Australië en Zuidoost-Azië, als trainee de wereld van a.s.r. binnen. Tijdens haar rondreis ontdekte Eline niet alleen veel van de wereld, maar ook over zichzelf. Terug in Nederland zet ze haar ontdekkingsreis voort. Op professioneel gebied. Getipt door een vriendin gaat Eline voor een traineeship bij a.s.r. om zo een geheel nieuwe wereld te ontdekken, de wereld van de zakelijke dienstverlening, en om te ervaren hoe het eraan toe gaat binnen een grote organisatie.

Eline Rugebregt

Mijn opleiding

Drie jaar geleden heb ik mijn studie Organisatiewetenschappen in Tilburg afgerond, waarna ik twee jaar ben gaan reizen. Terug in Nederland wilde ik kijken welke kant ik nu precies met mijn studie op wilde en uitzoeken wat ik leuk vind om te doen. Ontdekken welke mogelijkheden ik heb, me professioneel verder ontwikkelen én te weten komen hoe het is om bij een grote organisatie te werken. Dit traineeship is voor mij ook een mooie kans om rond te neuzen en van alles te ontdekken.

Mijn reden om te kiezen voor a.s.r.

Ik werd door een vriendin, die bij a.s.r. werkt, getipt over dit traineeship. Met een vader, die ruim 40 jaar in de verzekeringen heeft gewerkt, was ik eerst wat sceptisch. Verzekeringen, dat leek me niet zo heel spannend. Maar toen ik me er meer in verdiepte en zag dat a.s.r. als organisatie heel bewust bezig is met veranderingen en welke impact zij hebben op de maatschappij, de natuur, etc., werd ik steeds enthousiaster. En dat werd tijdens de procedure naar het traineeship toe alleen nog maar versterkt. 

Mijn traineeship bij a.s.r.

Na de selectieprocedure en de introductieperiode ben ik in mei 2015 begonnen bij Ditzo op de afdeling Schade bij het Klantwaardeteam. Ik ben daar nu bezig met een opdracht waarbij ik samen met een externe partij kijk naar het schadetraject. Hoe kunnen wij het schadetraject leuker maken, klantvriendelijker én eenvoudiger voor de klant zodat onze klanten een positieve ervaring krijgen als zij een schade melden. Ik leer nu veel. Sowieso heb ik geen achtergrond als het gaat om verzekeringen dus dat is een uitdaging. Maar het belangrijkste is dat ik echt vanuit de klant moet denken. 

Ook leer ik veel over hoe mensen bewegen in een organisatie. Dat is ook waar ik tijdens mijn studie veel mee bezig ben geweest. Plus dat ik nu ook zie hoe het er in zo’n grote organisatie aan toe gaat. Hoe mensen samenwerken bijvoorbeeld. Ik werk hier samen met veel aardige mensen bij wie ik altijd kan aankloppen. Collega’s uit mijn team, maar ook de andere trainees. Het contact met de andere trainees is goed. We zijn elkaars steun en toeverlaat en we doen veel samen. We zoeken elkaar op voor een kop koffie, we lunchen samen en proberen iedere vrijdagmiddag samen te borrelen om onze ervaringen te delen. 

En wat ik ook erg leuk vind, is dat ik pas ben ‘aangenomen’ als mentor van CEO Jos Baeten. Als mentor houd ik hem op de hoogte van wat de jongere generatie binnen a.s.r. bezig houdt. Een unieke kans voor mij als trainee en erg leuk dat je ook zo’n kans krijgt.

Mijn ervaringen

Ik leer veel tijdens mijn traineeship. De begeleiding is goed, ik word goed op weg geholpen en iedereen staat klaar om me te helpen. Ik heb een mentor die me begeleidt en ik werk met collega’s die van alles over verzekeringen weten en de perfecte vraagbaak voor mij zijn. Wat ik uit mijn traineeship wil halen, bepaal ik zelf. Ik werd niet aangenomen voor een bepaalde rol, maar om de persoon die ik ben. Ik wil mezelf ontwikkelen dus moet ik ook zorgen dat ik er uithaal, wat ik er uit wil halen. En dat kan. Ik krijg veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Ik heb geen grote behoefte aan hiërarchie of structuur. Geef mij een einddoel, laat mij gewoon maar gaan en dan kom ik daar ook uit. Ik kan hier in korte tijd grote stappen maken, maar ik moet wel vragen en durven. 

'Tijdens je traineeship bij a.s.r. kun je in korte tijd grote stappen maken'

Mijn toekomst

Ik kijk meestal niet zo ver vooruit. Het traineeship is in totaal 1,5 jaar dus ik hoef ook nog niet vooruit te kijken. Ik wil de komende tijd vooral leren, groeien, ontdekken wat mij echt ligt en waar ik blij van word. Mezelf sterker ontwikkelen op professioneel gebied en management-skills ontwikkelen zoals hoe ik goed een project plan en tot een succes maak of mensen kan enthousiasmeren.