Collega's vertellen

Imane Dahmane, stagiaire a.s.r. Klantenservices

Een kijkje in de keuken én ontdekken wat ze nu echt met haar studie Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening kan; dat is wat Imane Dahmane met haar stage a.s.r. wil bereiken. Leren, groeien en proeven aan het werkende leven. Om zo een stevige basis te leggen voor haar verdere carrière.

Imane Dahmane

Mijn opleiding

Ik ben bezig met een tweejarige sprintopleiding tot Juridisch Medewerker Zakelijke Dienstverlening. Ik zit nu in mijn eerste jaar en daarvoor loop ik drie dagen per week, in totaal 24 uur, stage bij a.s.r.

Mijn stage

Ik loop officieel stage op de afdeling Acceptatie Brand Zakelijk, maar een andere afdeling kon mijn hulp goed gebruiken dus help ik daar. Ik ben nu bezig met het actualiseren en verbeteren van het Medewerkersportaal. Op het Medewerkersportaal kunnen medewerkers van a.s.r. van alles opzoeken. Een klant belt naar a.s.r. met een vraag over een verzekering en deze vraag kan dan opgezocht worden binnen dit Medewerkersportaal. Alles wat hierop te vinden is, moet kloppen, actueel, helder en duidelijk zijn. En dat ben ik nu dus aan het doen. En omdat ik daar mee bezig ben, blijft me automatisch ook veel informatie bij. Het is dan ook heel erg leuk om een collega die een klant aan het helpen is, te horen zeggen waar ik mee bezig ben geweest.

 

De belangrijkste dingen die ik wil leren tijdens mijn stage zijn vooral ontdekken hoe het er nu echt op de werkvloer aan toegaat, wat ik nu precies met mijn studie kan én daarnaast moet ik leren nee zeggen en mijn concentratie verbeteren. Ik moet leren om meer focus te krijgen. Als nu iemand mij een vraag stelt, ben ik heel snel afgeleid en dat vind ik erg vervelend.

Mijn reden om te kiezen voor a.s.r.

Voordat ik bij a.s.r. stage ging lopen, dacht ik: a.s.r. is een grote organisatie, vlak bij mij in de buurt. Toen ik op de website van het Kenniscentrum ECABO zag dat a.s.r. de mogelijkheid bood om stage te lopen, werd ik nieuwsgieriger naar a.s.r. en zag ik het als een interessante organisatie om stage te lopen. Het is een groot bedrijf, dus daar kan ik veel leren. Via een vriendin, die voor een andere opleiding stage bij a.s.r. had gelopen, kreeg ik meer informatie en het e-mailadres van een manager die mij nog veel meer kon vertellen over stagelopen bij a.s.r. En zo ben ik bij a.s.r. terechtgekomen.

Mijn ervaringen

In het begin van mijn stage moest ik erg wennen en was ik bekaf als ik thuis kwam. Acht uur per dag werken, allerlei nieuwe dingen die op me afkwamen en het gebouw… In het begin liep ik elke keer verkeerd en wist ik soms echt niet meer waar ik was. Het is zo’n groot verschil met naar school gaan. Maar nu ik gewend ben, heb ik mijn weg, letterlijk en figuurlijk, helemaal gevonden. Ik ga met veel plezier naar mijn stage toe. Iedereen is aardig hier. Je kunt bij iedereen terecht voor vragen en ook de deur van mijn twee begeleiders staat voor mij open. Ik kan daar altijd binnenvallen. Dat vind ik heel prettig. En wat ook heel leuk is, is dat ik van mijn opleiding niet de enige ben die hier stageloopt. We zijn hier met zijn tienen, waaronder een paar van mijn vriendinnen. Dus we kunnen veel ervaringen delen en samen lunchen. En wat mij opvalt, is dat ondanks dat a.s.r. een grote organisatie is, dat helemaal niet zo voelt. Het voelt meer als allemaal kleine bedrijfjes, die wel één geheel vormen. Het voelt niet enorm groot.

'a.s.r. is groot, maar voelt niet groot, dat vind ik heel prettig'

Mijn toekomst

Hoe mijn toekomst er uit zal zien, weet ik nog niet. Ik ben nu 16 en ik wil na deze opleiding verder studeren. Ik wil graag door naar het hbo en daar Rechten gaan doen. En of ik daarna nog verder wil studeren of wil gaan werken,

dat weet ik nog niet. Dat is nog heel ver weg. Ik ben 16 dus ik heb nog een heel leven voor me.