Collega's vertellen

Ingrid de Zeeuw, medisch adviseur

Net als bij de andere medewerkers bij de productlijn Zorg blijft het hart van Medisch Adviseur Ingrid de Zeeuw nog altijd warm kloppen bij de zorg voor mensen. Daarom vindt ze het jammer dat zorgverzekeraars door de media vaak negatief worden afgeschilderd. Ik zie bij mijn collega’s de enorme betrokkenheid en energie die ze erin steken om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de verzekerden te helpen. Daarom ben ik er trots op dat ik bij a.s.r. werk. Ik probeer dat ook uit te dragen naar buiten toe. Ik voel me eigenlijk een beetje een ambassadeur voor onze zorgverzekering!

Ingrid de Zeeuw

Mijn baan

Als Medisch Adviseur bij de productlijn Zorg van a.s.r. beoefen ik een bijzondere tak van sport. Samen met mijn  collega’s beoordeel ik onder andere  aanvragen voor zorg die bij ons binnenkomen. Simpel gezegd kijken wij of bepaalde zorg door de verzekeraar kan worden vergoed aan de verzekerde. Dat kunnen bijvoorbeeld geneesmiddelen zijn of chirurgische zorg, maar ook trajecten bij de GGZ. De medisch adviseur houdt zich bezig met alle aspecten binnen de zorg.

Wij adviseren niet alleen over de aanspraak op zorg en vergoedingen, maar  ondersteunen ook de afdeling ZorgControle, die bijvoorbeeld controleert of zorgverleners zich aan de gemaakte afspraken houden. Daarnaast wordt onze expertise gebruikt bij het formuleren van beleidsadviezen, zoals voor de afdeling Zorginkoop. Er zijn tegenwoordig zoveel ontwikkelingen binnen de zorg gaande dat er steeds andere vraagstukken spelen. Dit maakt mij baan breed, dynamisch en zeer afwisselend.

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Van oorsprong ben ik arts. Ik heb in de meest uiteenlopende zorgsectoren gewerkt. De (poli)kliniek, in revalidatiecentra, de jeugdgezondheidszorg, bij Defensie en de farmaceutische industrie. Deze baan was een prachtige vervolgstap. Als Medisch Adviseur bij a.s.r. kan ik mijn ervaring benutten, ik begrijp waar het over gaat als er een aanvraag binnenkomt. En ik begrijp ook hoe ingewikkeld de verzekeringswereld voor zorgverleners  kan zijn. Dan ben ik graag de bruggenbouwer die de zaken helder uitlegt.

Vergeleken met andere zorgverzekeraars is a.s.r. Zorg een relatief kleine speler. Dat zie ik niet als een beperking, maar juist als een groot voordeel. De lijnen zijn kort en ik word bij de meest uiteenlopende zaken betrokken. Ik volg nu de opleiding tot Adviserend Geneeskundige (arts M&G) en volg daarvoor circa een dag per week extern onderwijs. Mijn collega-medisch adviseur is  mijn opleider intern.

'Ik voel me een ambassadeur voor onze zorgverzekering'

Mijn collega's

Bij a.s.r. Zorg werken behalve artsen ook verpleegkundigen. Wij zijn allemaal goed bekend met de zorgsector. Ik denk dat deze expertise a.s.r. Zorg extra aantrekkelijk maakt.

Ik ben veeleisend en zie dat ook terug bij al mijn collega’s. We werken allemaal erg hard en zijn ontzettend betrokken bij onze verzekerden.  Er heerst een casual sfeer met weinig hiërarchie en er is veel face to face-contact. Mijn visie is dat we elkaar allemaal nodig hebben. Of je nu een telefonist bent of de directeur,  we zijn allemaal collega’s van elkaar en moeten het samen doen. We hebben tenslotte een gemeenschappelijk doel: een goede en betrouwbare zorgverzekeraar zijn met een ‘Warm hart voor zorg’. Eens per maand zit ik met medisch adviseurs van andere zorgverzekeraars om tafel om medisch-inhoudelijke issues te bespreken. Dat is heel waardevol. 

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Zoals a.s.r. de verzekerden een warm hart toedraagt, ervaar ik dat ook naar de medewerkers  toe. Het is hier niet over the top luxe, maar alles is gewoon goed geregeld. Niet alleen het salaris en andere arbeidsvoorwaarden, ook op opleidingsgebied. Als je iets nodig hebt en je kunt het goed onderbouwen, dan is er veel bespreekbaar. Je voelt je als medewerker serieus genomen. 

Mijn toekomst

Ik denk dat a.s.r. en ik samen nog een lange toekomst voor de boeg hebben. Bij de start van mijn opleiding heb ik me heel bewust voor langere tijd gecommitteerd aan deze organisatie. Ik wil nog zoveel leren in dit vak en kan daarin nog zover groeien, dat ik hier gemakkelijk mijn pensioen zou kunnen halen zonder me één moment te vervelen!