Collega's vertellen

Querine Kalma, junior projectmanager

Al tijdens haar traineeship bij a.s.r. is bij Querine de ambitie ontstaan om zichzelf verder te ontwikkelen richting projectmanagement. Voor zowel Querine, als voor a.s.r., was de laatste trainee-opdracht de bevestiging dat deze ambitie gerealiseerd kon worden. Inmiddels is Querine doorgestroomd naar de veelzijdige rol van junior projectmanager bij a.s.r.

Querine Kalma

Mijn baan

Mijn baan als junior projectmanager houdt in dat ik van A tot Z projecten uitvoer én oplever. Dat doe ik heel autonoom, het is echt aan mij om alles op te tuigen. Alle projecten worden opgesteld door één van de productlijnen en kunnen heel uiteenlopend zijn. Je kunt hierbij denken aan een software-update of –uitbreiding, een wijziging in de infrastructuur of het inbouwen van een nieuwe IT component.

Binnen a.s.r. is heel veel geautomatiseerd, de meeste projecten die ik manage zijn dan ook IT-gerelateerd. Maar het kan ook eens een project zijn die meer aan de businesskant ligt, zoals bijvoorbeeld het doorvoeren van een cultuurverandering die de Nieuwe Generatie Werken met zich meebrengt. Wat ik echt leuk vind aan deze functie bij a.s.r., is dat ik naar resultaat toe kan werken. Ik ben best wel resultaatgericht, dus dat past goed bij mij. De diversiteit is ook heel prettig: ik werk steeds met verschillende mensen, met verschillende achtergronden, in verschillende projectgroepen. Het doel van elk project is steeds heel anders, de productlijn varieert, en ook de duur van de projecten verschilt per keer.

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Na het afronden van mijn hbo-opleiding International Business & Management Studies stond ik voor de keuze; verder studeren of een baan zoeken. Ik had me al ingeschreven voor de deeltijdstudie Business Studies aan de UvA toen ik de vacature voor het traineeship bij a.s.r. voorbij zag komen. Tijdens de laatste opdracht van het traineeship hebben a.s.r. en ik samen de balans opgemaakt en zijn we de samenwerking verder aangegaan en is deze geformaliseerd. Met als resultaat: mijn huidige functie als junior projectmanager.

Mijn collega´s

Ik vind het heel prettig dat ik deel uit maak van een team van projectmanagers. We zitten wekelijks bij elkaar om te sparren en om ervaringen uit te wisselen. Als beginnend projectmanager trek ik me daar aan op. De functie van projectmanager is heel autonoom dus ik heb daar ook wel behoefte aan. We zitten echt allemaal op dezelfde golflengte en dat is fijn. Bij elk project werk je samen met een speciaal samengesteld projectteam. Gedurende de uitvoering van dat project voelen de mensen uit dat team ook echt wel als je directe collega’s.

´We zitten op dezelfde golflengte´

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik kijk naar a.s.r. als een werkgever die je heel veel kansen biedt. Een werkgever met een open cultuur waar je veel mogelijkheden krijgt die je aan kunt pakken. Verder kan ik a.s.r. omschrijven als betrouwbaar en mensgericht. Het grote formaat van a.s.r. als werkgever brengt soms met zich mee dat er een formele onderlinge omgang is met andere afdelingen. Aan de andere kant brengt de omvang van a.s.r. veel mogelijkheden.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik richt me vooral op het feit dat ik nog ontzettend veel kan leren binnen dit vak. Ik wil mezelf zoveel mogelijk ‘stretchen’ en nieuwe uitdagingen aangaan om zoveel mogelijk te leren en meer ervaring op te doen. Zo wil ik doorgroeien binnen dit vakgebied en wellicht dat ik mezelf op termijn verder wil specialiseren in projectmanagement binnen de IT.