Collega's vertellen

Sebastiaan Broeders, beleidsmedewerker a.s.r.

Dynamiek staat centraal in Sebastiaans loopbaan bij a.s.r. Zo vervult hij zijn rol als beleidsmedewerker voor het bedrijvige speelveld van de zorgsector. Met de continu veranderende wet- en regelgeving is dit een sector die nooit stilstaat. Ook de ontwikkeling van Sebastiaan is voortdurend in beweging. Gestart als uitzendkracht, adviseert en ondersteunt hij al geruime tijd het team ziektekosten en de productlijn zorg. Daarnaast studeert Sebastiaan aan de Hogeschool van Utrecht. 

Sebastiaan Broeders

Mijn baan

Het strategische deel van mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit de jaarlijkse oplevering van het businessplan. Waar het managementteam zorgt voor de inhoudelijke aspecten, draag ik de zorg over het proces ernaartoe, waaronder analyses, gesprekken en brainstormsessies.

Daarnaast adviseer en ondersteun ik op beleidsmatig vlak. Dit beleidstuk wisselt enorm, en die afwisseling maakt de functie van beleidsmedewerker voor mij ook heel leuk. Het kunnen kleine zaken zijn, zoals het zorginhoudelijk adviseren bij wijzigingen in de regelgeving. Of het verstrekken van bedrijfskundige adviezen over bijvoorbeeld de organisatie-inrichting.

In deze baan springen diversiteit, samenwerking, het maatschappelijke relevante en actuele karakter van de zorgwereld er voor mij echt uit. De diversiteit is een gevolg van de continue veranderende omgeving waarin ik acteer. De samenwerking excelleert doordat ik als beleidsmedewerker in aanraking kom met heel veel soorten specialisten. Op hen doe ik een beroep voor inhoudelijke input en advies. En natuurlijk: de zorgwereld: zorg verzekeren raakt echt iedereen. Het is heel tastbaar.

'Steeds weer een nieuwe uitdaging'

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Nadat ik in 1997 voortijdig mijn studie Film, Theater en Televisiewetenschappen had beëindigd, zocht ik werk. Al snel kon ik via een uitzendbureau starten bij a.s.r. Dat was in de winterperiode, er heerste toen topdrukte op de afdeling ziektekosten. Er was nog weinig geautomatiseerd dus om data in het systeem te kloppen waren veel handjes nodig.

Na een half jaar vroeg a.s.r. of ik in vaste dienst wou komen. Omdat mijn toekomstplannen verder nog niet echt duidelijk waren, heb ik ja gezegd, oorspronkelijk met de intentie om een half jaar te blijven. Nu, jaren later werk ik nog bij a.s.r. Elke keer als ik dacht: ik ben klaar in deze functie, heeft a.s.r. voor mij een nieuwe uitdaging om aan te nemen. In 2003 startte ik al pionierend als beleidsmedewerker en ook deze rol evolueert keer op keer.

Mijn collega's

Ons team zit in een veranderende fase, waar we begonnen met 2 mensen, zitten we nu met 6 medewerkers en ook dit aantal wordt verder uitgebreid.

De samenwerking is heel fijn. Sommige collega's zijn erg zorginhoudelijk bezig waar anderen meer richting marketing gaan, ik zit daar eigenlijk tussenin. We werken allemaal zelfstandig en tegelijkertijd zoeken we elkaar op. Ook hier zie je de dynamiek weer terug.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Het belangrijkste vind ik dat a.s.r. kansen biedt. Als werkgever ondersteunt ze bijvoorbeeld bij het volgen van opleidingen, dit maakt het voor mij mogelijk om de studie Management, Economie & Recht op te pakken.

Binnen a.s.r. is er geen sprake van een formele hiërarchische cultuur, je kan overal aankloppen, zowel laag als hoog. En ook qua arbeidsvoorwaarden vind ik a.s.r. een erg goede werkgever.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Voorop staat voor mij nu het afronden van mijn hbo-studie Management, Economie en Recht. Verder ben ik niet iemand de volgende stap in mijn loopbaan al bedacht heeft. Het is afhankelijk van de mogelijkheden die geboden worden. Ik heb wel het gevoel dat de volgende stap binnen a.s.r. zal zijn. Samen met a.s.r. zal ik zoeken naar wat die volgende interessante functie in mijn loopbaan kan zijn.