Collega's vertellen

Tom Zwennes, stagiair HR

Tom Zwennes kon zijn ei niet kwijt in zijn hbo-studie Rechten. Hij stopte met zijn studie en raakte bij toeval in gesprek met de HR-directrice van zijn bijbaantje in de offshore-industrie. Tom besloot het roer om te gooien en schreef zich in voor de studie HRM in Leiden. Bij a.s.r. vond hij een mooie afstudeerstage én een baan!

Tom Zwennes

Mijn opleiding

Ik ben via een omweg bij de studie Human Resources Management gekomen. Ik voelde mij niet op mijn plek bij mijn eerste studie, hbo Rechten. Ik vond het te stoffig en niet breed genoeg. Ik stopte met Rechten en ging meer werken bij mijn bijbaan. Ik sprak daar toevallig de HR-directrice en raakte door wat zij vertelde zó geïnspireerd, dat ik mij in HRM ging verdiepen. Door mij in te lezen en open dagen te bezoeken, kwam ik erachter hoe breed het HRM-vakgebied is. Het juridische aspect, financiën en menselijk contact: alles komt bij elkaar. Je krijgt de kans niet om steeds hetzelfde trucje te doen, ieder vraagstuk is weer anders. Ik zit in mijn vierde jaar en hoop deze zomer mijn diploma in ontvangst te nemen.

'Ik wilde werk waar ik meer dan één trucje moest doen'

Mijn stage

Mijn stage was vooral gericht op afstuderen, er moest dus een scriptie uit voortvloeien. Hoewel ik zelfstandig mijn gang kon gaan, werd ik vanuit a.s.r. begeleid door een direct leidinggevende en een HR-collega waar ik op terug kon vallen. Ik heb binnen de IT&C-afdeling onderzoek verricht vanuit een HR-vraagstuk: duurzame inzetbaarheid. Kort gezegd was het onderzoek gericht op de vraag of de medewerkers die nu aan het werk zijn ook in de toekomst nog goed inzetbaar zijn. Zeker binnen de IT, waar de kennis en techniek snel veranderen, is dit best een issue. Ik heb in dit kader een enquête uitgezet en een analyse uitgevoerd, waarvan de resultaten uiteindelijk zijn vastgelegd in een rapportage met aanbevelingen. Want hoewel ik concludeerde dat de basis zeker goed is, vond ik natuurlijk ook nog wel wat verbeterpuntjes. Hoe houd je je medewerkers goed in balans en optimaal inzetbaar, en hoe anticipeer je op ontwikkelingen? Dat is voor iedere organisatie een uitdaging, dat is voor a.s.r. niet anders. Ik hoop van harte dat mijn rapport straks niet in een la verdwijnt, maar dat a.s.r. er daadwerkelijk iets aan heeft!

Mijn reden om te kiezen voor a.s.r.

De keuze voor a.s.r. was min of meer toeval. Ik ken de IT&C-directeur van a.s.r. en vroeg of hij misschien connecties had met de afdeling HRM van zijn organisatie. Het leek mij wel een fijne organisatie om voor te werken. En ik woon dichtbij a.s.r., dus de reisafstand was ook nog eens ideaal. Zo ging het balletje rollen en kon ik begin 2015 aan de slag.

Mijn ervaringen

Misschien klinkt het niet logisch, maar a.s.r. heeft veel overeenkomsten met het offshorebedrijf, waar ik vandaan kwam. Beide organisaties hebben dezelfde laagdrempelige, familiaire sfeer. Collega’s zijn open naar elkaar en kunnen hun mening geven. Ik voel mij daardoor erg thuis bij a.s.r. en heb er de afgelopen maanden veel kunnen leren. Ik heb tijdens de stage de bevestiging gekregen dat HRM inderdaad bij mij past. En de afgelopen periode heb ik ook kunnen zien hoe belangrijk het is om met mijn ontwikkeling bezig te zijn. Dat het misschien spannend is om een nieuwe stap te maken en uit mijn veilige comfortzone te gaan, maar dat het me ook veel kan brengen.

Mijn toekomst

Ik heb mijn scriptie ingeleverd en verwacht binnenkort af te studeren. Ik ben nu wel even toe aan vakantie, maar weet dat ik op 1 september ook alweer aan de slag kan. Ik ben namelijk bij a.s.r. aangenomen op de administratie van de HR-afdeling. Daar ben ik onwijs blij mee! Ik zie dat als een prima kennismaking met de praktijk, om de basis goed in de vingers te krijgen. Maar op langere termijn hoop ik op een baan als HR adviseur. Ik denk dat zo’n functie echt helemaal bij mij past.