Collega's vertellen

Vincent Uriot, trainee

Na zijn studie Marketing was Vincent Uriot er niet helemaal van overtuigd of hij in de Marketingwereld verder wilde. Een traineeship bij a.s.r. leek hem de ideale mogelijkheid meerdere kanten van een bedrijf te zien, verschillende functies te bekleden en te ontdekken wat hij nu echt wilde gaan doen. Een opdracht op de afdeling Business Control bleek een schot in de roos met als resultaat een vaste functie als Business Controller bij a.s.r.

Vincent Uriot

Mijn opleiding

Ik heb mijn studie Marketing met succes afgerond, maar mijn interesse lag breder dan alleen Marketing. Maar wat dan? De financiële/verzekeringswereld trok mij altijd al erg aan dus een traineeship bij een grote verzekeraar was voor mij de manier om die wereld eens te ontdekken. Omdat ik tijdens mijn traineeship de kans kreeg om op verschillende afdelingen mee te kijken en te werken, kreeg ik een goed beeld van hoe het er aan toegaat op zo’n afdeling en of ik het leuk vond om te doen. Ik kon me op deze manier heel goed oriënteren.

Mijn reden om te kiezen voor a.s.r.

Al vrij snel na het afronden van mijn studie wist ik dat ik een traineeship wilde doen om me te oriënteren. Een oud-collega attendeerde mij erop dat ik bij a.s.r. kon solliciteren voor traineeships en dat de traineeships bij a.s.r. goed bekend staan. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik solliciteerde, ging op gesprek en tijdens het gesprek viel alles op zijn plaats. Tijdens mijn sollicitatiegesprekken ging het onder andere over de open cultuur, de behulpzame mensen en de drang van a.s.r. om mensen te helpen door te doen. Het totaalplaatje hiervan sprak mij aan waardoor ik heel graag voor a.s.r. aan de slag wilde gaan.

'Een traineeship bij a.s.r. levert je heel veel op'

Mijn traineeship bij a.s.r.

Aan mijn traineeship bij a.s.r. heb ik ontzettend veel gehad. Het heeft mij veel geleerd, veel laten zien en uiteindelijk ook duidelijk gemaakt wat ik nu echt wil. Mijn traineeship bij a.s.r. was een ware ontdekkingstocht, waarbij ik veel leerde over mezelf en alle ruimte kreeg om uit te vinden wat ik leuk vond. Tijdens het traineeship ging ik aan de slag met verschillende opdrachten, waarbij ikzelf kon invullen wat voor opdracht ik wilde doen. Ik moest het leuk vinden en natuurlijk moest a.s.r. ook iets aan de opdracht hebben. Zo heb ik bijvoorbeeld een zestal animatiefilmpjes gemaakt om onze klanten voorlichting te geven. Want wat gebeurt er nu eigenlijk als je met pensioen gaat? Of gaat scheiden? Of als je van baan verandert? Wat zijn de gevolgen? In deze filmpjes lieten we zien wat dat allemaal voor gevolgen kan hebben. Tijdens een andere opdracht heb ik een plan geschreven hoe we met onze dienstverlening onze klanten positief kunnen verrassen.

Mijn ervaringen bij a.s.r.

Het allerleukste van mijn traineeship vond ik dat er allerlei deuren voor me opengingen. Ik had een leuk idee of plan en dan ging ik proberen dat ergens te laten landen, zodat ik met mijn idee aan de slag kon. En mijn ervaring is dat dat als heel positief wordt ervaren en mensen me daar graag bij wilden helpen. Ik kreeg alle ruimte om initiatief te tonen, maar het was aan mij om daar iets mee te doen en gebruik van te maken. Net als van de kennis en ervaring van mijn mentor en traineemanager, die me tijdens het traineeship begeleidden. Die begeleiding heb ik als heel waardevol en prettig ervaren. Mijn mentor en traineemanager konden mij voorzien van nuttige tips en feedback uit verschillende invalshoeken waar ik echt mee aan de slag kon. Ik heb me hierdoor het afgelopen jaar enorm kunnen ontwikkelen. Ik leerde mezelf echt kennen, kreeg een kijkje in de keuken van de organisatie en werkte ook nog eens samen met heel leuke collega’s. Dat is een win-win-win.

Mijn toekomst

Ik ben heel erg benieuwd naar wat de toekomst nog gaat brengen. Door het volgen van het traineeship heb ik veel kunnen verkennen en zit ik nu op een plek waar ik heel gelukkig ben. Voorlopig wil ik hier blijven. Ik kan hier nog veel leren. En daarna? Dat weet ik nog niet. Ik heb niet een uitgestippeld plan als het gaat om mijn carrière. Het

varieert. En dat is ook niet erg. Dat heb ik ook geleerd. Het is niet erg dat ik nog niet alles weet. Er ligt een hele wereld voor me open om te ontdekken.