Innovatie & Digitaal

Innovatie & Digitaal is een nieuwe afdeling binnen a.s.r. We ondersteunen bedrijfsonderdelen op het gebied van digitaliseren en transformeren en zijn constant bezig met innoveren. 

We zijn ondermeer verantwoordelijk voor de website www.asr.nl die gebruik maakt van een goed ontwikkelde chatbot, die al 92% van de online klantvragen beantwoordt. In 2017 hebben we daarvoor een Lovie Award gewonnen, een Europese prijs voor beste website binnen de categorie Financial. In 2018 zijn we verkozen tot Official Webby Honoree. Daarmee hoort onze site bij de beste 18% wereldwijd!

We zijn veel bezig met disruptieve innovatie: we bedenken nieuwe ideeën en testen ze direct in de praktijk met minimal viable products (MVP). Dat is volgens ons de snelste en beste manier om te toetsen of het product voldoet aan de klantbehoefte. 

Team

Bij Innovatie & Digitaal werken we met mensen die vernieuwend zijn en kracht halen uit verandering. Iedere maand hebben we met de hele afdeling een bespreking om te horen wat iedereen doet en hoe het met de verschillende projecten gaat. Hierna drinken we samen een borrel, om elkaar ook persoonlijk beter te leren kennen. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping van je skills. Tijdens trainingen kijken we wat je talenten zijn, waarna je de ruimte krijgt deze te ontwikkelen. Daarnaast moedigen we het ook aan om eigen ideeën en initiatieven aan te dragen.

Werkgebieden

Binnen de afdeling Innovatie & Digitaal zijn er verschillende dedicated teams die allemaal hun eigen focusgebied hebben:

 • Websites: Deze scrumteams bouwen en optimaliseren websites voor meerdere bedrijfsonderdelen. Op een agile manier zorgen zij ervoor dat er elke twee of drie weken een nieuw onderdeel van de website live staat.
 • Data: Naast hun eigen projecten ondersteunt het data team de verschillende bedrijfsonderdelen in het effectief en efficiënt omgaan met beschikbare informatie. 
 • Digitalisering: Het digitaliseringsteam houdt zich bezig met het verbeteren van producten en processen via digitalisering.
 • Webcare: Ons webcare team is de link met de buitenwereld. Zij staan elke dag paraat om klantvragen die via verschillende sociale kanalen binnenkomen te beantwoorden. Na lancering van een nieuwe campagne of website stroomt de feedback als eerste bij hen binnen.

Wij zijn op zoek naar jou!

We zijn constant op zoek naar professionals, denk daarbij aan:

 • Big Developer
 • Online Campagne Expert
 • SEA/SEO Specialist
 • Data Engineer
 • Bannering en affiliate marketer
 • Data Scientist
 • Online traffic specialist

Ga naar onze vacatures om te zien of er een vacature voor jou bij staat. 


Dit vinden onze collega's van Digital & IT

Bekijk alle verhalen van onze collega's

IT & Change

De afdeling IT&C is verantwoordelijk voor een optimale en veilige IT-infrastructuur en systemen die aan de eisen van de gebruikers en toezichthouders voldoen. Gebruikers verwachten steeds meer snelheid, betrouwbaarheid, voorspelbaarheid en flexibiliteit tegen lagere kosten. Outsourcing, Cloud- en SaaS toepassingen vervangen in-house ontwikkelde applicaties. Hierdoor worden IT-werkzaamheden steeds complexer en minder operationeel. Je ziet dat de vakgebieden development en operations steeds meer naar elkaar toegroeien.

Als IT&C-er bij a.s.r. innoveer je en sta je open voor de nieuwste technologieën. Ook help je collega’s bij het effectief inzetten van deze technologieën en adviseer je hen over jouw specialisatie. Om alle veranderingen in de financiële wereld bij te blijven ben je constant bezig om jezelf en het team te blijven verbeteren en om processen te versnellen.

Centrale en decentrale IT-functies

Binnen a.s.r. hebben we centrale en decentrale IT-functies. Bij een centrale functie werk je voor heel a.s.r., denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderhouden van de websites van a.s.r. Bij een decentrale functie werk je dedicated voor één van onze businesslines en heb je een brugfunctie tussen IT en de business. 

Onze T-shaped professionals werken onder andere aan:

 • - Applicaties: De applicatieteams verzorgen het volledige technisch beheer en integratie van allerlei applicaties zodat ze voldoen aan alle wensen binnen de business. Daarnaast beheren ze databases en monitoren ze ICT-componenten en -processen in de keten.
 • - Datamanagement: De datamanagementteams zetten datawarehouses op, ondersteunen Self Service Business Intelligence (SSBI) op het gebied van consultancy, inrichting en kennisdeling. Ook testen ze software en borgen de datakwaliteit aan de hand van een controlemechanisme.
 • - Ontwikkelen en Testen: we zorgen voor het hele opleverproces van software: van ontwikkelomgeving naar de productie-omgeving. Onze systeemontwikkelaars bouwen platforms van onder andere Cordys, .NET, Mainframe en SharePoint. Onze testers zorgen voor de juiste voorbereiding en uitvoering van de systeem(integratie)- en ketentesten in diverse testomgevingen.

Innovatie ambassadeurs

Om goed op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen hebben we binnen de afdeling IT&C innovatie ambassadeurs aangesteld voor geselecteerde technologie. Deze medewerkers volgen relevante ontwikkelingen buiten a.s.r., signaleren kansen en zijn aanspreekpunt voor de business lines. IT&C heeft ambassadeurs op de thema’s Artificial Intelligence, Robotics, Internet of Things en Blockchain.


Bekijk onze vacatures

Er zijn 9 vacatures gevonden.


Ga naar alle Digital & IT vacatures