HR-manager Suzanne Kroeks ontving de award voor ons participatiebeleid uit handen van de Utrechtse wethouder Linda Voortman. Suzanne vertelde bij de prijsuitreiking hoe belangrijk a.s.r. het vindt dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gelijke kansen krijgen. Ze legde uit hoe onze participatiedesk werkt en hoe de business door de kostenverdeelsleutel laagdrempelig kan kennismaken met deze talenten.

Succesvol

Dat deze aanpak succesvol is, blijkt uit de cijfers: momenteel werken 31 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt via de participatiedesk voor a.s.r. En 11 medewerkers met een arbeidsbeperking hebben inmiddels een vaste functie. Suzanne beschouwt de award als een cadeautje: 'Een mooie erkenning voor onze inspanningen. Het is leuk om te ervaren dat andere bedrijven oprecht geïnteresseerd en enthousiast zijn over onze aanpak om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen.'

Jaarlijks event

De banen- en ontmoetingsmarkt 'Scoor je talent' is een jaarlijks event van WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden (WSP), met als doel werkgevers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking bij elkaar te brengen.Dit jaar bezochten ongeveer 350 werkzoekenden de markt waar collega's Paul van Belzen en Marloes Muus van Human Resources vragen van werkzoekenden beantwoordden en andere werkgevers meer vertelden over ons participatiebeleid en de participatiedesk.

De wethouder was erg geïnteresseerd in onze aanpak en brengt binnenkort een bezoek aan a.s.r.

Alleen talent telt