De Positive Finance Day is een netwerk- en inspiratiebijeenkomst voor bedrijven in de financiële branche die graag het verschil willen maken. Verschillende sprekers onder wie Michel Verwoest (lid Raad van Bestuur a.s.r.), Volkert Engelsman (CEO van Eosta) en Petra Hoogerwerf (auteur en oprichter Veleda) wierpen hun licht op het thema ‘Positive vibes only’. Via informatiestands en andere presentaties werden initiatieven en ideeën van de deelnemers onder de aandacht gebracht. Zo gaf a.s.r. uitleg over de Participatiedesk, een intern uitzendbureau dat is bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt via werkervaring en opleiding een kans te geven om hun talenten in te zetten op de arbeidsmarkt. Medewerkers van de Participatiedesk deelden hun ervaringen met geïnteresseerden.

Op de Positive Finance Day werden ook twee Positive Finance Awards uitgereikt. Deze prijzen gaan naar initiatieven die de financiële sector het meest positief in het nieuws hebbent gebracht. Daarbij maakt de jury onderscheid tussen twee categorieën: Proven en Go Viral. Onder Proven vallen initiatieven die bewezen betekenisvol zijn; hiervoor nomineerde de jury Eyevestor, Gavin en Broodfonds. Onder Go Viral vallen vooruitstrevende initiatieven die nieuwe bruggen bouwen voor de samenleving. Voor deze prijs  waren FiKks en United Economy genomineerd. Het publiek koos Broodfonds en FiKks als winnaars. Broodfonds brengt 20 tot 50 ondernemers samen, die elkaar bij ziekte financieel ondersteunen. FiKks wil Nederland schuldenvrij maken met een App waarmee mensen samen met een buddy hun geldzaken weer op orde kunnen brengen.

De Positive Finance Day werd voor de derde keer georganiseerd door Dazure en New Financial Forum. Deze dag laat innovatieve, baanbrekende ontwikkelingen zien in de financiële wereld. Het event werd gehost door a.s.r. Ook waren we één van de sponsors. 

Positive