Voor a.s.r. wil je werken!

Over werken bij a.s.r.

 undefined

Helpen door te doen

Dagelijks werken wij bij a.s.r samen aan een belangrijk doel: de verzekeringsbranche beter te maken. Wij willen terug naar de ‘roots’ van verzekeren; mensen helpen. Terug naar het coöperatieve gedachtegoed, dat samenwerken zekerheid biedt voor iedereen. Verzekeren is daarmee de essentie, zekerheid bieden het bestaansrecht. Wij willen mensen helpen, door te doen.

1 in service

Bij ons staat de klant op 1. En dat laten we zien door onze excellente service. Voortdurend werken we aan verbetering van processen. Onze klanten moeten nog beter en nog sneller geholpen worden. En dat doen we met elkaar. We willen 1 in service zijn, wat betekent dat we ons onderscheiden van de concurrentie, maar 1 in service staat ook voor verbinding. Deze uitdaging verbindt ons met elkaar. En ‘ons’ staat voor alle medewerkers van a.s.r.

In beweging

De cultuur van a.s.r. biedt veel ruimte voor ontwikkeling, eigenaarschap en initiatief. Wij willen dat onze medewerkers verantwoordelijkheid nemen, ondernemerschap tonen en aan zichzelf werken. Dit is goed voor a.s.r. en goed voor de medewerkers. a.s.r. biedt ruime opleidingsmogelijkheden, we stimuleren (interne) mobiliteit en we faciliteren flexibele en duurzame inzetbaarheid. Wij willen dat medewerkers ‘in beweging’ komen en blijven en zelf de regie nemen over hun eigen carrière. Hierbij levert a.s.r. tools en ondersteuning. Het uiteindelijke doel is dat a.s.r. medewerkers zo lang mogelijk een goede en zinvolle bijdrage kunnen blijven leveren aan de arbeidsmarkt.

Een voorbeeld van een initiatief in het kader van duurzame inzetbaarheid is het project 'Leren en ervaren over de grenzen heen'. Voor de uitvoering van dit project ontvangt a.s.r. steun vanuit het Europees Sociaal Fonds.

Het nieuwe werken

Bij a.s.r. werken de medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk. We werken waar het werk is en wanneer er werk is. Dit doen we vanuit onze kantoren, bij onze klant, onderweg en vanuit huis. Zo kunnen we onze klant zo optimaal mogelijk servicen en ons werk zo efficiënt mogelijk doen. Deze manier van werken zorgt bovendien voor een zo optimaal mogelijke balans tussen werk en thuis.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

MVO zit in het a.s.r. DNA. Wij werken met respect voor onze omgeving en proberen zoveel mogelijk het goede te doen. a.s.r. onderscheidt 5 MVO-pijlers: beleggen, maatschappij, mens, milieu en verzekeren. We gaan zorgvuldig om met natuur en milieu, zetten ons op veel verschillende manieren in voor de maatschappij en we investeren in de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers. In ons beleggingsbeleid houden we rekening met ethische en duurzaamheidscriteria en we bieden duurzame verzekeringsproducten aan.

De buitengewone talenten van a.s.r.

Onze maatschappelijke betrokkenheid blijkt ook uit het feit dat we mensen met een arbeidsbeperking nadrukkelijk uitnodigen om te solliciteren op onze vacatures. Ook spannen we ons in om deze ‘buitengewone talenten’ snel en goed te integreren in onze organisatie en ze zo zorgvuldig mogelijk te begeleiden. In het sollicitatieproces geven we bij gelijke geschiktheid de voorkeur aan een kandidaat met een arbeidsbeperking.

Arbeidsomstandigheden en vitaliteit

a.s.r. besteedt veel aandacht aan arbeidsomstandigheden. Het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht is verbouwd tot een flexibele, state-of-the-art werkomgeving, waar het heel prettig is om te werken en om klanten en relaties te ontvangen. ‘De vitale medewerker’ is een van de speerpunten van het beleid van a.s.r.: dit zie je ook terug in het arbo-beleid, het aanbod in ons bedrijfsrestaurant, de prachtige interne sportfaciliteiten en de terugkerende acties op het gebied van gezondheid en beweging. Hiermee draagt a.s.r. bij aan duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers.