Studenten/stages

Solliciteren

undefined

Leuk dat je interesse hebt in a.s.r. Als je een leuke stage-opdracht of afstudeeropdracht ziet, kun je direct online solliciteren. Zodra we je sollicitatie ontvangen hebben start de sollicitatieprocedure. Hier vertellen we je hoe die verloopt.

De sollicitatieprocedure

  • Na ontvangst van jouw cv en motivatie krijg je binnen twee weken reactie;
  • Bij geschiktheid en aansprekende motivatie heb je een gesprek met de manager van de afdeling waar de stageplek beschikbaar is;
  • Bij positief gesprek stellen we een stageovereenkomst op en kun je starten met je stage.

Screening

Voor een financiële instelling als a.s.r. is een onberispelijke reputatie heel belangrijk. Die reputatie wordt voor een groot deel bepaald door onze medewerkers en de wijze waarop zij invulling geven aan hun functie. Om de betrouwbaarheid en integriteit van nieuwe medewerkers te toetsen voert a.s.r een pre-employment screening uit. Hieronder beschrijven we de verschillende onderdelen.

  • Om bij ons in dienst te komen moet je in bezit zijn van een origineel en geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart). Daarom controleren we tijdens het sollicitatiegesprek je paspoort of ID-kaart en maken we hier een digitale kopie van.
  • Als we besluiten om in principe met elkaar verder te gaan, dan volgt een veiligheidsscreening door onze afdeling Veiligheidszaken. Bij deze screening worden naast openbare bronnen ook incidentenwaarschuwingssystemen voor financiële instellingen geraadpleegd. Deze screening vindt plaats binnen de kaders van de privacywetgeving.
  • Tenslotte vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)* aan te vragen bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor een bepaalde functie. Je krijgt een VOG als uit onderzoek blijkt dat je geen strafbare feiten op jouw naam hebt staan. Binnen 6 weken na je indiensttreding moet je het formulier bij ons inleveren. Wanneer je geen VOG kunt overhandigen, kun je niet bij a.s.r. werken. De kosten voor de VOG krijg je van ons vergoed. Bewaar dan wel even de originele bon.