Mijn afstudeerstage

Voor mijn afstudeerstage houd ik me bezig met de procesoptimalisatie van het aanvragen van mailingen binnen a.s.r. Mailingen zijn een vorm van communicatie naar klanten per post of via e-mail. Als je binnen a.s.r. een mailing wilt uitvoeren, moet je dit eerst aanvragen via een Cloud computing systeem. Maar in de praktijk sturen de meeste mensen een aanvraag per e-mail, of ze bellen of lopen even langs. Ik ben daarom gaan onderzoeken wat de optimale manier is om het aanvraagtraject voor de mailingen in te richten, zodat dit traject voor de opdrachtgevers van mailingen via een uniforme route verloopt.

Daarnaast heb ik onderzoek gedaan naar de reden waarom opdrachtgevers een bepaalde afdeling kiezen voor de mailing. Het was belangrijk om een overzicht te maken waar opdrachtgevers de afdelingen kiezen op basis van kenmerken en aangeboden diensten.

Ik heb zelf een aantal deelproducten gemaakt die snelle winsten realiseren en de stap in de goede richting zetten. Het aanbevolen advies zullen ontwikkelaars binnenkort kunnen bouwen.


"Een stage heeft pas echt nut als je met je onderzoek bijdraagt aan verbeteringen. Dat vind ik."


Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Ik wilde niet aan een fictieve opdracht werken, maar als een professional een bestaand probleem aanpakken. Bij a.s.r. doe ik onderzoek naar een actueel vraagstuk en gaan ze echt wat doen met mijn verbeterideeën.


Mijn collega's

Er heerst een heel open sfeer bij a.s.r. We hebben hier geen afgesloten kantoortjes: de afdeling bestaat uit één grote ruimte waar iedereen bij elkaar zit. Zo kan het voorkomen dat de directeur naast je zit. De open ruimte vergroot de toegankelijkheid bij collega’s. Hierdoor voel je je meer welkom om even bij iemand langs te lopen om wat te vragen of te sparren.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Waarom ik een stage bij a.s.r. aanbeveel

Ik ben echt onder de indruk van dit bedrijf. We werken in een mooi gerenoveerd gebouw met een ontzettend groot restaurant en alle faciliteiten die je nodig hebt. Daarnaast krijg ik veel vrijheid tijdens mijn stage. Elke woensdag werk ik thuis en als ik een keer wat later begin, blijf ik gewoon wat langer doorwerken. Ik hou van die dynamiek. Ook word je hier echt betrokken bij het team, ik mocht bijvoorbeeld mee naar de stagemarkt om a.s.r. te vertegenwoordigen en stageplaatsen te promoten aan studenten.

Alle ICT vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures