Mijn baan

Als relatiebeheerder AOV word ik vooral blij van het intensieve contact met de intermediairs en van het commerciële deel dat hierbij komt kijken. Meestal heb ik telefonisch contact met de intermediairs, ook is er veel mailverkeer. In sommige gevallen – bijvoorbeeld tijdens relatielunches – ontmoeten we de intermediairs persoonlijk. Het opbouwen van een band met de intermediairs is belangrijk. Een goede band vraagt om investering in de relatie. Dit betaalt zich altijd terug, bijvoorbeeld tijdens de offerte-onderhandelingen. Ook werk ik goed samen met onze accountmanagers in de buitendienst: ik heb hen nodig, zij hebben mij nodig.

Doordat intermediairs met NGA nu het merendeel zelf kunnen offreren, zien we in de meeste gevallen de offertes niet. Bij ons komen alleen de offertes wanneer verzuimcijfers afwijken, het om een collectieve aanvraag van een zeer grote organisatie gaat of er een andere discrepantie is. In die gevallen is het aan mij om te beoordelen wat we ermee doen. Geven we bijvoorbeeld een korting of rekenen we juist een opslag? Hoe zit het bedrijf in elkaar? Geregeld spit ik hier bijvoorbeeld Arbo-rapportages van a tot z voor uit. Die complexe processen maken mijn baan als relatiebeheerder extra leuk.


‘Je krijgt veel vertrouwen’


Mijn reden om te solliciteren bij De Amersfoortse

Na drie jaar bij een landelijke hypotheekleningenbeheerder kon mijn contract niet worden verlengd. Een bevriende oud-collega had kort daarvoor de overstap naar De Amersfoortse gemaakt. Hij vertelde  enthousiast over zijn nieuwe werkgever en ook via andere mensen kreeg ik te horen dat men bij De Amersfoortse echt hart voor de zaak heeft. Ik heb toen mijn cv aan die oud-collega gestuurd en niet veel later kon ik op gesprek komen voor de functie van acceptant en werd ik aangenomen. Die oud-collega die mij enthousiasmeerde om hier te werken is nu opnieuw mijn collega!

Hoewel ik de overstap van hypotheken naar verzekeringen niet zo groot vond, miste ik als acceptant wel enigszins de commerciële factor. Toen na een jaar werken er in 2014 een interne vacature vrijkwam, kon ik doorstromen naar de rol van relatiebeheerder. Extra leuk was dat er bij De Amersfoortse net gestart was met NGA en ik direct kon meewerken aan een gloednieuw proces.


Mijn collega's

Op de afdeling Collectieve AOV werken ongeveer 45 mensen. Elke dag werk ik met andere collega’s en er is geen dag dat we met z’n allen op de afdeling zijn. Het ´nieuwe werken´ is hier helemaal ingeburgerd. De meesten werken ongeveer de helft van hun werktijd thuis en zijn de overige tijd op kantoor.

Ik heb het echt getroffen: ik werk samen met ontzettend leuke collega’s. Het zijn stuk voor stuk harde werkers. En ja, ze hebben allemaal een ongezouten mening dus daar moet je wel tegen kunnen en verlegenheid past hier niet echt. Aan de andere kant maken m’n collega’s graag tijd vrij om andere collega’s te helpen en geven altijd uitleg bij vragen.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik heb altijd voor grote organisaties gewerkt. Dit spreekt me erg aan, ik houd van zekerheid. Bij een grote organisatie als a.s.r. is alles goed geregeld. Ik krijg veel vertrouwen van de werkgever, ze gaan ervan uit dat ik zelfstandig kan werken.

Er wordt veel tijd, energie en geld gestoken in ontwikkelingsmogelijkheden van medewerkers. Dat betekent dat ik naast verplichte opleidingen de mogelijkheid krijgt om bijvoorbeeld met een cursus mijn vakkennis te vergroten of me op persoonlijk vlak te verbreden.

Alle Commerciele binnendienst vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik ben niet een persoon die plannen maakt voor de komende tien jaar. Maar ik zit hier op mijn plek en ik hoop nog voor een heel lange tijd. Voor nu wil ik me de functie van relatiebeheerder verder eigen maken. Ik weet al veel maar er is tegelijkertijd ook zo veel dat ik nog niet weet. Als je me echt doorvraagt naar de toekomst: wie weet groei ik nog eens door naar een communicatiefunctie, dan komt mijn studie communicatie goed van pas.