Mijn baan

In 2015 ben ik bij a.s.r. aan mijn meeloopstage begonnen binnen HR Advies. Dit heb ik 7,5 maand gedaan. Tijdens deze tijd heb ik echt kennis mogen maken met het HR vak. Door met verschillende HR adviseurs mee te lopen, kon ik overal meekijken. Arbeidsrechtelijke zaken, adviesgesprekken, beoordelingscyclussen, maar ik heb ook zelfstandig projecten opgepakt. Het project ‘eed of belofte’ is er hier één van. Tijdens mijn meeloopstage heb ik ook meegekeken bij HR Shared Services. Hier komen alle vragen terecht die medewerkers hebben. Een goede manier om aan je communicatie skills te werken. Na het afronden van de stage ben ik hier aan de slag gegaan naast mijn opleiding en afstudeeronderzoek. Mijn afstudeeronderzoek heb ik ook bij a.s.r. gedaan en ging over het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tijdens je opleiding leer je de basis op papier, maar sommige dingen zijn in de praktijk toch net wat ingewikkelder of anders dan ik verwacht had. Bij de beoordelingscyclus was dit bijvoorbeeld het geval. Hierbij gaat het niet alleen maar om doelen die behaald zijn. Maar ook om de ontwikkeling van de medewerker en wordt er besproken waar ze zelf naartoe willen werken. Het is minder statisch dan ik had verwacht.


“Het is echt een meerwaarde als een bedrijf een bijdrage levert aan de maatschappij. Dat vind ik.”


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik leerde a.s.r kennen van de campagne met de knuffelolifant Olli en oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst. a.s.r. stopte toen met het sponsoren van Feyenoord en gaf het laatste halfjaar van hun sponsorschap aan Diergaarde Blijdorp. En toen ik op zoek was naar een meeloopstage hoorde ik via via dat a.s.r. stagiaires zocht. Ik heb hun website daarna goed bekeken. Ze zien zichzelf als koploper van duurzaam ondernemen en pakken hun verantwoordelijkheid naar de maatschappij toe. Hun waarden sluiten mooi aan bij die van mij, dus besloot ik te solliciteren. Dat pakte goed uit!


Mijn collega's

Doordat ik tijdens mijn meeloopstage mee mocht met verschillende HR adviseurs en klussen voor ze heb gedaan, ontdekte ik dat elke adviseur zijn of haar eigen stijl heeft. Dit was enorm leerzaam. Ze staan ook allemaal open voor begeleiding en helpen je graag. Ze zijn geïnteresseerd in jou als stagiaire en ze vroegen mij dan ook regelmatig waar ik op dat moment mee bezig was. Als je als stagiaire binnenkomt bij zo’n groot bedrijf als a.s.r. is het in het begin best spannend om op mensen af te stappen. Dit was ook mijn eerste ervaring in het bedrijfsleven. Omdat mijn collega’s behulpzaam en oprecht geïnteresseerd waren, werd de drempel om op mijn collega’s af te stappen veel lager.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Zoals ik eerder al vertelde sluiten mijn waarden en de waarden van a.s.r. goed op elkaar aan. Ook vind ik het fijn dat ze je niet alleen maar als een stagiaire zien, maar dat ze jouw mening ook belangrijk vinden. Ze vragen ook specifiek naar je mening. Je wordt vrijgelaten en je mag de dingen doen op jouw eigen manier. Zolang het natuurlijk wel in lijn is met wat de organisatie doet. Hierdoor word je geprikkeld om zelf na te denken. Verder moedigen ze je aan om te leren, dragen ze bij aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling en is het maken van fouten oké. Dit is een hele fijne manier om te leren.

Alle HR vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Mijn afstudeeronderzoek is ingeleverd. Zodra deze goedgekeurd is, ga ik de master Strategisch HRM doen. Ik vind de beleidskant heel interessant en ik wil graag richting management gaan. Hierbij vind ik het belangrijk om vlieguren te maken, zoals ik bij a.s.r. goed heb kunnen doen. Ik zie een toekomst bij a.s.r. zeker zitten, maar op welke manier weet ik momenteel nog niet. Ik heb het in ieder geval ontzettend naar mijn zin.