Mijn baan

In mijn functie als manager human resources bij a.s.r. voelt het alsof ik onderdeel ben van de maatschappij; ik zit dicht bij het vuur. Waar iemand anders maatschappelijke ontwikkelingen op de voorpagina van de krant leest, zie ik deze ontwikkelingen terug op de werkvloer. De dynamiek die dat met zich meebrengt, vind ik heerlijk. a.s.r. is een onderneming die in beweging is in een markt die allerlei spannende ontwikkelingen doormaakt. Dit heeft ook invloed op mijn werk. Zo begeleid ik op dit moment een aantal overnames en houd ik mij bezig met de oprichting van een algemeen pensioenfonds.

 


´Een organisatie in beweging´


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Na enkele jaren als p&o’er in de medische sector zocht ik een leuke rol bij een internationale organisatie in Utrecht buiten de medische sector. Op internet zag ik een aansprekende vacature bij Fortis die voldeed aan mijn drie criteria. Tijdens mijn sollicitatie raakte ik met twee collega's in gesprek die mij het gevoel gaven dat je hier echt een persoonlijke relatie aangaat, ondanks de grootte van de organisatie. Ik voelde een soort verbinding, de warmte van de organisatie en ik herkende me in mijn gesprekspartners.

Kort na mijn start werden de onderdelen van Fortis genationaliseerd en werd de naam nieuw leven ingeblazen: a.s.r. De beweging die daaruit voortkwam, was interessant om te volgen.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn collega´s

Ik ben lid van het MT HR en ik geef leiding aan vijf HR-adviseurs. Ons cluster bestaat uit de bedrijfsonderdelen IT & Change, Leven, Bancair, AOV en Pensioenen binnen a.s.r. en het merk Ardanta. De samenwerking met mijn collega’s ervaar ik als uitermate plezierig, ik kan niet anders zeggen. Binnen ons team wordt echt ieders eigen kracht ingezet waardoor samenwerking als meerwaarde en niet als belemmering wordt ervaren. Er zit voldoende ruimte in de samenwerking en er is tegelijkertijd voldoende samenhang: we weten van elkaar wat we doen.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Aan de ene kant is a.s.r. een grote onderneming, met verschillende productlijnen, bedrijfsonderdelen en zo'n 4.000 werknemers. Toch is er geen anonimiteit, hier kennen mensen elkaar nog waardoor je snel kan schakelen. Daarmee zijn we leniger dan andere ondernemingen in de sector. Dus groot, ja, waardoor het je de mogelijkheden biedt qua ontwikkelingen en groei. Maar niet te groot. Een persoonlijk voorbeeld van de ontwikkelingskansen die a.s.r. biedt, is dat ik mijn ambitie om iets met management te gaan doen hier heb kunnen realiseren. In 2007 startte ik als HR adviseur en – met een tussenstop als senior HR business partner – ben ik sinds 2014 werkzaam als Manager Human Resources. Ik vind het geweldig dat a.s.r. inspringt om de ambities van haar medewerkers waar te maken.

Alle HR vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Leidinggeven is relatief nieuw voor mij. Ik wil me in deze managementrol echt inhoudelijk verder ontwikkelen en mezelf veel eigen maken. Ik kijk ernaar uit om nieuwe dingen te leren en dit ga ik energiek aan! Verder wil ik me blijven verbreden, uitgedaagd worden en vooral heel veel verschillende werkzaamheden naast elkaar blijven doen.