Mijn baan

In het vak van underwriter werken we met ingewikkelde en complexe risico's. Binnen onze afdeling Team Groot Zakelijk en Beurs doen wij dit met gevolmachtigde intermediairs en makelaars die ook actief zijn in de co-assurantie (beurs). Ik houd mij bezig met het verzekeren van aansprakelijkheidsrisico’s en zorg dat onze klant een polis op maat krijgt, binnen de grenzen van ons beleid. Hierbij beoordeel ik nauwkeurig de risico’s van de klant. De klant ontvangt vervolgens een aanvaardbare polis met de juiste dekking en voorwaarden.

Met de beursgang hebben we laten zien een solide verzekeraar te zijn. We zitten nu in een prachtig gerenoveerd pand dat past bij het Nieuwe Generatie Werken. Binnen mijn afdeling is ook het nodige veranderd. Onze portefeuille is de laatste jaren behoorlijk gegroeid, ons rendement sterk verbeterd en we werken sinds kort met een nieuwe partner. Daarmee hebben we onze positie in de co-assurantiemarkt kunnen verstevigen, en bedienen we klanten nog beter en nog breder. De komende jaren willen we deze gezonde groei verder uitbreiden, waarbij onze klant altijd centraal blijft staan.


'Bij a.s.r. kun je het beste uit jezelf halen'


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik wil altijd het beste uit mezelf halen. Dus toen a.s.r. een traineeship aanbood, gericht op hbo-ers waarbij je werd geselecteerd op je competenties, heb ik direct gereageerd. Het traineeship bood veel mogelijkheden met betrekking tot ontwikkeling, persoonlijke groei en het versterken van je competenties. Maar ook jezelf specialiseren en je een vak eigen maken trok mij aan. Dat is inmiddels goed gelukt.


Mijn collega's

Ik ben hier gestart als trainee met weinig verzekeringstechnische ervaring en heb ontzettend veel mogen leren van collega’s met veel ervaring in het vak. Iedereen is heel toegankelijk en open, geeft elkaar feedback. Zo ontstaat er een stimulerende omgeving om het beste uit jezelf te halen. Iedereen werkt zelfstandig, maar krijgt daarbinnen alle ruimte voor het op elkaar afstemmen van bijvoorbeeld complexe risico's en verzekeringen. Doordat we dezelfde waarden nastreven, wordt een warme omgeving gecreëerd. Ook zijn er veel activiteiten om aan deel te nemen. Sociale, maar ook maatschappelijke activiteiten, waar we helpen door te doen. Omdat a.s.r. een grote organisatie is, heb je soms veel betrokkenen op een dossier of onderwerp. Maar door elkaar actief op te zoeken en te helpen, maken we de lijntjes vanzelf weer kort. Mensen helpen door te doen is één van onze kernwaardes en dat past ook echt bij ons. Daar staat a.s.r. voor.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Als ik in mijn netwerk over a.s.r. vertel, noem ik als eerste dat je, ondanks de grootte van de organisatie, altijd als individu wordt gezien. Er is persoonlijke aandacht voor elke medewerker. Je kunt met vragen altijd bij iemand terecht, krijgt goede begeleiding. Het is toegestaan om vragen te stellen en fouten te maken om daarvan te leren. Natuurlijk zijn er meerdere werkgevers die zeggen dit te doen, maar hier is dat ook écht zo. Net als het Nieuwe Generatie Werken. Ik vind het heel prettig dat ik ook thuis en tijd- en plaatsonafhankelijk kan werken. Wat mij daarnaast enorm aanspreekt, zijn de opleidingsmogelijkheden. Intern is het aanbod groot, maar ook daarbuiten zijn volop mogelijkheden. Ik vind het belangrijk om door te blijven leren en mezelf te blijven ontwikkelen. De wereld om ons heen verandert continu, ik vind dat wij als mens niet kunnen achterblijven.

 

Alle Verzekeringstechniek vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Werken bij a.s.r. staat voor werken bij een transparante, duurzame en solide werkgever. Medewerkers krijgen de vrijheid én verantwoordelijkheid om onze klanten optimaal te bedienen. Als organisatie is a.s.r. heel divers: er zijn altijd mogelijkheden om door te groeien of een andere functie te bekleden. Ik heb geen uitgestippeld toekomstplan voor ogen. Toen ik net in dienst kwam, had ik een beeld van waar ik wilde staan in mijn carrière op dit moment. Mijn focus lag op persoonlijke ontwikkeling en verdere specialisatie binnen mijn vakgebied Aansprakelijkheid. Dat heb ik nu bereikt. Ik vind het leuk mij bezig te houden met beleid, commercie en onze producten. Inmiddels ben ik binnen dezelfde afdeling doorgegroeid naar een senior functie. In deze functie wil ik mijn kennis en ervaring optimaal inzetten om onze klant nog beter te kunnen bedienen, en bij te dragen aan een solide en gezond a.s.r.