Mijn functie

Ik zie erop toe dat verzekerden toegang hebben tot verpleging en verzorging in de thuissituatie door het maken van afspraken met thuiszorgorganisaties. Aan het begin van elk jaar bepalen we als team het nieuwe algemene zorginkoopbeleid, om op basis daarvan het eigen inkoopbeleid voor wijkverpleging vast te stellen. Vervolgens ga ik met zorgaanbieders aan de onderhandelingstafel zitten om afspraken te maken over de prijs, het contract en de inhoud. Uiteindelijk bespreek ik dit weer met mijn interne collega’s en vertalen we de afspraken naar polisvoorwaarden en worden interne processen zo nodig aangepast.

Ook al is a.s.r. één van de grootste verzekeraars van Nederland, als zorgverzekeraar zijn we één van de kleinste. Dit maakt mijn functie als Zorginkoper uniek, want ik ben hier verantwoordelijk voor het complete inkoopproces. We onderscheiden ons door echt oog te hebben voor hun belangen en we denken graag met hen mee om samen tot creatieve oplossingen te komen.


“Een verzekeraar moet zich niet blind staren op cijfers, maar oog hebben voor goede zorg. Dat vind ik.”


Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Ik heb op alle stoelen van de tafel gezeten binnen zorg. Daardoor kwam ik erachter dat als ik echt het verschil wilde maken, ik bij een zorgverzekeraar moest zijn. Ik ben een inkoper die niet alleen oog heeft voor cijfers, maar met een hart voor de zorg. Bij a.s.r. kan dat.


Mijn collega's

Het totale team van Inkoop en Beleid bestaat uit 18 mensen, waarmee ik elke week een teamoverleg heb. Doordat we in kleine, zelfsturende teams werken, is de collegialiteit groot en de sfeer heel informeel. We hebben bovendien regelmatig een borrel bij iemand thuis om elkaar op persoonlijk vlak beter te leren kennen.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn Talent Development Programma

Ik ben als ‘professioneel talent’ aangemerkt en doe daarom mee met het Talent Development Programma met speciale trainingen. Dit is niet alleen leuk om jezelf te blijven ontwikkelen, maar ook om collega’s van andere afdelingen te leren kennen.


Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik voelde me direct thuis bij a.s.r. Ondanks dat het een grote verzekeraar is, voelt het heel persoonlijk dankzij de open cultuur en de vele vrijheden die je krijgt. Ik bepaal bijvoorbeeld zelf hoe ik mijn werk indeel en waar ik dat doe. Ook al is werken in zo’n mooi gebouw een cadeautje, het is ook prettig om af en toe thuis te kunnen werken.

Daarnaast vind ik het mooi dat duurzaamheid zo belangrijk is. Er is veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers dankzij bijvoorbeeld opleidingen, sportfaciliteiten en gezonde voeding.

Alle Medisch vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Leuke collega’s, waardering krijgen van je leidinggevende, uitdaging in het werk én veel ruimte voor de ontwikkeling. Dat zijn de facetten die mij hier voorlopig wel op mijn plek houden!