Mijn baan

Als IT-auditor houd ik mij vooral bezig met het uitvoeren van onderzoeken binnen bedrijfsprocessen en ICT-systemen. Het uitgangspunt is om het management heldere en realistische adviezen te geven over kwaliteitsaspecten met betrekking tot governance, riskmanagement en beheersing van de IT-omgeving. Daarnaast ben ik ook betrokken in grote verander- en verbetertrajecten binnen het IT-domein en projectorganisaties met een IT-component. Voor mij is het belangrijk dat ik als IT-auditor een betrouwbare gesprekspartner ben voor het management: niet alleen het signaleren, maar ook informeren. Het management moet denken: ‘Hé,  met dit vraagstuk kan ik bij Cyranho terecht.'

De ontwikkelingen op IT-gebied volgen elkaar nauwlettend op. Deze dynamiek spreekt mij persoonlijk aan en ik kan effectief een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van de organisatie. Daarnaast werken we vanuit Internal audit in multidisciplinaire teams, waardoor je veel leert over verschillende bedrijfsonderdelen. Maar nog belangrijker vind ik dat we als team van elkaar kunnen leren.


"Een bewuste werkgever stimuleert je om je ambities na te streven door volop ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden. Dat vind ik”


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Na mijn periode als IT-auditor bij een Big Four-kantoor, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde mij meer verdiepen in het IT-audit vakgebied en sneller de link leggen met de ontwikkelingen binnen het IT-domein. a.s.r. heeft mij de mogelijkheid geboden om mijn ambities binnen het IT-audit vakgebied na te streven door zelf invulling te kunnen geven aan mijn rol en hierin verder groeien. 


Mijn collega's

Ik werk in een team van 15 auditors. Het is een divers team waarin een mooie balans zit aan ervaringen, expertises en focus op aandachtsgebieden. Er wordt veel aandacht besteed aan kennisdeling en de kwaliteitsverbetering van het team; iedere zes weken worden bijvoorbeeld kennissessies georganiseerd. En ook op sociaal gebied doen we regelmatig activiteiten voor teambuilding en samenwerking. Wat mij bij a.s.r. ook opvalt, is de collegialiteit en de bereidheid om je op weg te helpen. Ofwel, bekende uitspraken als ‘ik ben druk’ gelden hier absoluut niet.

Daarnaast vind ik het prettig dat wij als team bewust bezig zijn met het versterken van onze meerwaarde en het verbeteren van de kwaliteit van onze audits en het meetbaar maken van onze performance.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

a.s.r. is voor mij een dynamische organisatie die realistische doelstellingen nastreeft. De organisatie is bewust bezig met haar positie binnen de financiële sector, maar verliest daarbij niet de belangrijkste stakeholders uit het oog: de klanten. Het motto ‘de klant en de mensen staan centraal’ spreekt mij daarom ook erg aan en dat merk je ook aan de vele initiatieven die er worden ontplooid.

Binnen a.s.r. wordt ook de nadruk gelegd op de balans tussen de werk- en privé. Flexibel en plaatsonafhankelijk werken wordt mogelijk gemaakt, waarbij de verantwoordelijkheid en het vertrouwen ligt bij de medewerker. Het maakt dus in principe niet uit waar jij je werk doet, zolang je je afspraken nakomt en de gewenste kwaliteit blijft nastreven. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ons kantoor een prettige werkomgeving is, vanwege de ruime lichtinval en moderne uitstraling.

Alle Risk en Audit vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik kijk nu al uit naar een enorm leuke én leerzame tijd. De afgelopen maanden heb ik zeer positieve en nieuwe ervaringen opgedaan, die mijn verwachtingen nu al hebben bevestigd. Waar ik over een aantal jaren sta weet ik nu nog niet, maar het zou zomaar in een andere functie bij a.s.r. kunnen zijn. Wat ik wel weet, is dat mijn spreekwoordelijke rugzak nu al vol nieuwe ervaringen zit voor mijn verdere carrière.