Mijn baan

Als trainee mag ik me bezighouden met verschillende projecten. Zo ben ik begonnen op de IT-afdeling binnen Pensioenen, waar ik meewerkte aan een pilot met het werken in zelfsturende teams. Dit sloot mooi aan bij mijn studie; hoe creëer je bijvoorbeeld het juiste klimaat waarin mensen onderling feedback durven geven en ontvangen. Onlangs heb ik een heel ander project afgerond, waarbij ik me heb gebogen over een outsourcingsvraagstuk.

Mijn werkzaamheden zijn ontzettend divers en leerzaam. Het ene moment ben ik bezig met het oplossen van inhoudelijke vragen, het andere moment heb ik een meeting met de CEO over een wetsvoorstel waar ik samen met drie andere trainees aan werk. Bij a.s.r. wordt gekeken naar je persoonlijke interesses en talenten. Ik kan niet anders dan dankbaar zijn voor de coaching en de kansen die ik heb gekregen als young professional. Vaak moet je buiten je comfortzone treden, hierdoor leer je ontzettend snel. Het is soms hard werken, maar daar staat tegenover dat je veel vertrouwen en ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.


“Het doel is om elkaar verder te helpen, zowel klanten als medewerkers. Zonder de een kan de ander niet bestaan. Dat vind ik.”


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Met mijn achtergrond op het gebied van Arbeids- en Organisatiepsychologie, kom je logischerwijs binnen het HR-vakgebied te werken. Ik wilde uitzoeken of ik deze kennis kon combineren met mijn belangstelling voor financieel-psychologische kwesties. Een traineeship bood uitkomst. Ook wilde ik graag bij een organisatie werken waar duurzaamheid en zorg voor de toekomst hoog in het vaandel staan. Bij a.s.r. vond ik de ideale match!

Alle Traineeship vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn collega's

Tijdens mijn traineeship krijg ik met veel verschillende mensen binnen a.s.r. te maken. Veelal werk ik samen met collega’s binnen Pensioenen, maar ik drink ook regelmatig een kop koffie met andere business lines. Met mijn traineegroep heb ik een hechte band, er loopt altijd wel een project waar we samen aan werken.

Binnen Pensioenen word je als trainee bij ieder nieuw project als het ware tegen een MT-lid aangeplakt, waarmee je kunt sparren en die je op allerlei vlakken input geeft. Dit is niet alleen zeer waardevol, maar geeft je ook het zelfvertrouwen om te leren van moeilijke momenten.

Sinds kort ben ik interim-manager van drie verschillende teams. Een hele verantwoordelijkheid en een flinke uitdaging. Dankzij het vertrouwen dat ik van mijn collega’s krijg, voel ik de ruimte om te kunnen groeien. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk mensen met respect voor elkaar en passie voor hun werk. Dat merk je aan de sfeer en de oprechte betrokkenheid.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Werken bij a.s.r. ervaar ik als erg prettig. Je krijgt als trainee alle mogelijkheden, je moet alleen niet bang zijn om jezelf te laten zien. Het tonen van initiatief wordt gewaardeerd. Dit geeft je als medewerker veel vrijheid en het biedt unieke kansen. Ik mocht bijvoorbeeld ter afronding van het outsourcingsproject deelnemen aan een site visit in India.

Bij a.s.r. wordt naar de mens gekeken. Dat respect voor elkaar zie je ook terug in de drive om de klanten te helpen. Het doel is om elkaar verder te helpen, zowel klanten als medewerkers. Zonder de een kan de ander niet bestaan.


Mijn toekomst bij a.s.r.

Voorlopig ben ik nog bezig met mijn traineeship en wil ik mijzelf op pensioengebied verder ontwikkelen. Ik vind het een leuke uitdaging om mijn psychologie-achtergrond in te zeten om mensen in beweging te krijgen. Ik hoop dat ik ook na mijn traineeship aan de slag kan bij a.s.r. Pensioen.