Mijn baan

Na vier jaar gewerkt te hebben als actuaris bij De Amersfoortse, een van de merken van a.s.r., werk ik nu als actuaris op de afdeling SCC marktwaarde verslaglegging voor levens-, pensioen en uitvaartverzekeringen. Deze producten bieden net weer andere aspecten om rekening mee te houden. Zo zijn economische scenario’s ook belangrijk voor de waardering van de producten. Voor iedere verzekering moet de verzekeraar een potje geld vasthouden om te zorgen dat als iemand schade heeft of komt te overlijden, er geld wordt uitgekeerd. Als actuaris kijk ik hoe groot het potje geld moet zijn voor álle verzekeringen die wij hebben verkocht, zo bied ik zekerheden. 

Het allerleukst vind ik aan deze zwaardere functie dat ik beide opleidingen – wiskunde en actuariaat – hierin kan toepassen en het inhoudelijk uitdaging biedt. Ik kan mijn expertise toepassen, tegelijkertijd groeien in mijn kennis en werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling.


"a.s.r. is een platte organisatie waar veel aandacht is voor teambuilding en een goede werksfeer. Dat vind ik."


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Nadat ik was afgestudeerd als wiskundige, wist ik niet precies wat ik wilde. In die periode sprak ik met een aantal headhunters en zo ben ik hier terechtgekomen. a.s.r. had toen in 2012 een vacature voor een actuaris en kon mij bijscholing bieden. Verder vind ik het belangrijk om bij een organisatie met praktisch nut te werken, en dat gaat zeker op voor een verzekeraar als a.s.r. 


Mijn collega's

In dit team is de sfeer goed en gaan we informeel met elkaar om. Wat ik daarmee bedoel? Iedereen staat voor elkaar klaar om te helpen. En er niemand die zegt: ‘Nu niet, ik heb even geen tijd’. Iedereen heeft de wil om mij iets uit te leggen. We doen het echt met z’n allen. De afdeling is ook een goede mix tussen doorgewinterde experts en junioren.

Vanuit a.s.r. is er volop aandacht voor de sfeer en teambuilding. Zo hebben wij bijvoorbeeld komende donderdag een barbecue. En jongeren tot 35 jaar kunnen lid worden van vereniging neXus. Ook vanuit de afdeling wordt teambuilding en een goede werksfeer gestimuleerd, zo gaan we weleens borrelen in Plato, dat is de brasserie, gewoon hier in het kantoorpand van a.s.r. 

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

a.s.r. is een platte organisatie waar veel mogelijk is. Er wordt hier dus niet gezegd: ‘We doen het altijd zo, dus wij blijven het zo doen’. Nee, a.s.r. staat open voor vernieuwing en ontwikkeling en er is ruimte om dingen op jouw manier te doen. Wat mij ook aanspreekt is dat je echt naar iedereen kan toestappen, ongeacht het niveau. 

Alle Finance vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

a.s.r. is een grote verzekeraar en daardoor kan ik hier de komende jaren als actuaris nog heel veel leren. En als ik weer een keer iets anders ambieer, dan kan ik binnen a.s.r. nieuwe stappen maken en compleet wat anders doen. Daar staan ze hier altijd voor open. Kortom, ik zie volop mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen binnen a.s.r.