Mijn baan

Voor de aan mij toegewezen productgroepen ben ik verantwoordelijk voor het bewaken van het rendement ervan. De functie is heel inhoudelijk en veelomvattend. Nadat de segmentmanager de klantbehoeften heeft vastgesteld, vertaalt productmanagement deze naar verzekeringsproducten. Als productspecialist schrijf ik de voorwaarden en acceptatierichtlijnen voor nieuwe producten en bepaal ik de premies, in samenwerking met de actuaris. Ik onderhoud contacten met leveranciers waaronder met alarmcentrale SOS International en DAS Rechtsbijstand. Ook het technisch vertalen van producteigenschappen naar ICT-oplossingen valt onder mijn takenpakket.

Datgene wat we vanuit productmanagement doen, heeft invloed op vrijwel alle disciplines binnen de organisatie. Deze verantwoordelijkheid, de veelzijdigheid en het feit dat ik heel autonoom en projectmatig bezig ben, spreekt me zo aan in mijn werk.

 


‘Datgene wat we doen, heeft invloed op vrijwel alle disciplines.’


Mijn reden om te solliciteren bij Europeesche Verzekeringen/ a.s.r.

Ruim 6 jaar lang reed ik dagelijks met de metro langs het kantoor van Europeesche Verzekeringen. Ik werkte toen bij een bekende rechtsbijstandverzekeraar. Op het moment dat ik een volgende carrièrestap wou zetten, in een breder georiënteerde werkomgeving, dacht ik al snel aan De Europeesche. Het leek me een jong, leuk en dynamisch bedrijf en de vrijetijdssector waarin zij actief zijn, sprak mij aan. Ik trof op de website een vacature van acceptant aan en heb gelijk gesolliciteerd. Ik werd aangenomen en inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van productspecialist.


Mijn collega's

Qua samenstelling en de fase waar we ons in bevinden, is ons team relatief nieuw. We werken met z'n allen aan de vormgeving van een sterk productteam. Binnen de afdeling is er een verdeling in alfa- en bètafuncties. De businessanalisten en actuaris (bèta) leveren informatie en rapportages aan, waar de productspecialisten (alfa) mee aan de slag gaan. De combinatie van professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid binnen het team is goed.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op Europeesche Verzekeringen / a.s.r. als werkgever

In de jaren dat ik bij Europeesche Verzekeringen werk, heb ik veel kansen gehad en mijzelf goed kunnen ontwikkelen binnen de organisatie. Als werknemer word je gewaardeerd voor wie je bent en wat je doet.  Het is een moderne organisatie die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. Voorbeelden daarvan zijn de flexibele werkplek en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Alle Verzekeringstechniek vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik heb uitdaging nodig, wil continue worden getriggerd en mijzelf ontplooien om, binnen mijn eigen mogelijkheden, carrière te maken. Momenteel ben ik bezig met de afronding van de hbo deeltijdstudie Bedrijfskunde. Voor de komende periode zie ik genoeg kansen voor mezelf binnen deze organisatie. Het loopt zoals het loopt maar het gaat erom dat ik blij ben waar ik steeds kom.