Mijn traineeship bij a.s.r.

De komende anderhalf jaar mag ik als trainee 4 verschillende opdrachten oppakken binnen de afdeling HR. De eerste heb ik, net als andere trainees, toegewezen gekregen. Dat is logisch, als je net binnenstapt in zo’n grote organisatie weet je meestal niet direct wat er allemaal speelt. De daaropvolgende opdrachten mag een trainee zelf bedenken. Dat is typisch a.s.r. vind ik, het draait hier echt om het tonen van initiatief. Zelf uitvinden welke toegevoegde waarde je kunt hebben voor a.s.r. en daar vorm aan geven. De komende tijd ga ik mij verdiepen in de administratieve processen bij HR. Ik breng de werkwijzes in kaart en maak er heldere beschrijvingen van. Het is voor mij echt een prachtige kennismaking met de basisbeginselen van HR.


"Sturen op output geeft veel ruimte en vrijheid. Dat vind ik."


Mijn reden om te kiezen voor a.s.r.

Ik hoorde van een vriend die al bij a.s.r. werkte positieve verhalen, waardoor ik nieuwsgierig werd. Inderdaad voel ik me erg thuis bij deze organisatie, het past bij mij. Ik was op zoek naar meer uitdaging, maar had eigenlijk geen idee wat nou precies voor mij zou werken. Juist daarom was dit traineeship een mooie kans. Ik hoef nog niets te beslissen, kan overal aan snuffelen.


Mijn collega's

Ik word heel goed begeleid, a.s.r. investeert echt in mij. Gedurende mijn hele traineeship heb ik een vaste mentor die mij veel tips geeft. Daarnaast is er ook nog een Talent Manager die mij nauwlettend volgt en staan mijn medetrainees altijd voor mij klaar. Maar eigenlijk krijg ik nog de beste begeleiding van mijn directe collega’s. Er is altijd wel iemand om mij te helpen of mijn vragen te beantwoorden. Mijn collega’s denken ook graag mee over de toegevoegde waarde die mijn opdracht kan hebben voor a.s.r. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat de mensen oprecht geïnteresseerd zijn in elkaar en zich betrokken voelen bij de organisatie. De afdeling HR bestaat uit 4 teams en telt ongeveer 60 mensen. Het is dus een grote club, maar zo voelt het absoluut niet, er is veel interesse in jou als persoon. Dat merk je aan kleine dingen, bijvoorbeeld het koffie halen voor elkaar als je toevallig samen op een flexplek aan het werk bent.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Sommige mensen hebben misschien nog een stoffig beeld bij een verzekeraar, maar dat imago zie ik hier helemaal niet terug. Er wordt hier gestuurd op output, dat geeft ons als medewerkers veel ruimte en vrijheid. Bij a.s.r. staat de ontwikkeling van de medewerkers echt voorop. Dat merkte ik al direct bij binnenkomst. Bij wijze van spreken was mijn arbeidscontract nog niet droog toen ik al een vervolgopleiding aangeboden kreeg. Dat vind ik een enorm positieve eigenschap van a.s.r., die niet alleen is voorbehouden aan trainees. Alle medewerkers krijgen de kans om de groei te maken die bij hen past. Het is echt een moderne organisatie, waar ontwikkeling voorop staat.

Alle HR vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik heb nog geen vastomlijnd toekomstbeeld. Dat hoeft ook niet, als trainee krijg je juist alle tijd om uit te vinden wat écht bij je past. Maar ik kan me wel voorstellen dat ik nog mooie uitdagingen tegenkom in deze organisatie en uiteindelijk een goede plek zal vinden. Ik kom die vriend die mij heeft getipt over deze vacature nog wel eens tegen op een bijeenkomst van Nexus, de plek waar je ook andere jongere medewerkers uit andere business lines kunt ontmoeten. Ja, hij heeft zeker nog een borrel van mij tegoed als bedankje voor die tip!”