Mijn baan

Officieel draag ik het etiket Analist, maar omdat ik meedoe aan het Talentenprogramma van a.s.r. wisselen mijn werkzaamheden regelmatig. Het is de bedoeling dat ik kennis maak met diverse onderdelen van de tak Financial Markets. Op dit moment werk ik als Medewerker Operations op de Back Office. Ik ben voornamelijk praktisch bezig met het afhandelen van beleggingen. Binnenkort stroom ik door naar een andere functie op een andere afdeling, waar ik dan weer de ins en outs leer kennen. Zo bouw ik stapsgewijs veel ervaring en kennis op, die ik in de rest van mijn loopbaan bij a.s.r. goed kan gebruiken.

 


"Ik wil werk en studie kunnen combineren. Bij a.s.r. krijg ik alle ruimte om me verder te ontwikkelen. Dat vind ik. "


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik was afgestudeerd aan Nyenrode Business Universiteit maar voelde dat ik nog lang niet uitgeleerd was. Daarom heb ik bewust een baan gezocht waar ik werk met studie kon combineren. Die wens is bij a.s.r. zeker uitgekomen. Ik ben niet alleen gestart met de studie Chartered Financial Analyst (CFA), maar leer ook tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden steeds nieuwe dingen. Dus als je het over ontwikkeling hebt, zit ik echt goed!


Mijn collega's

De afdeling Financial Markets telt ongeveer honderd medewerkers. Het is een gemêleerde afdeling, er werken zowel mannen als vrouwen en ook qua leeftijdsopbouw is het gevarieerd. We hebben flexplekken maar je ziet dat mensen vaak op dezelfde plek gaan zitten, zo ontstaan er toch eilandjes. Zelf schuif ik juist regelmatig aan bij mensen die ik niet ken. Dat is niet alleen handig voor mijn ontwikkeling, ik ben ook echt nieuwsgierig naar het werk dat andere mensen doen. Ik ontdek dwarsverbanden in de organisatie en doe nieuwe kennis op. Het leuke is dat ik overal welkom ben, de sfeer is echt heel goed en collega’s zijn altijd bereid om hun ervaring met mij te delen.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik ben er zelf het levende bewijs van dat a.s.r. graag investeert in de ontwikkeling van de medewerkers. Maar ook als je niet meedoet aan het Talentenprogramma wordt het volgen van een opleiding zeker gestimuleerd. Ik heb een leuke werkomgeving in een mooi kantoor, waarin bijvoorbeeld voorzieningen als het eten en drinken prima geregeld zijn. Dat vind ik belangrijke arbeidsvoorwaarden, die mijn werk nog leuker maken. Net als de sportfaciliteiten die a.s.r. biedt. Voor een fanatieke sporter als ik heeft het echt meerwaarde dat ik in de pauze even lekker kan sporten. En tijdens een boks-les leer ik mijn collega’s weer van een heel andere kant kennen, dat geeft de onderlinge sfeer ook een boost!

Alle Finance vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst

Ik ben eind 2014 gestart en sta eigenlijk nog aan het begin van mijn loopbaan. De doelen die ik mijzelf heb gesteld zijn veel kennis en ervaring op te doen en mijn CFA-studie binnen drie jaar succesvol af te ronden. Ik weet nog niet precies wat mijn uitstroom van het Talentenprogramma zal zijn maar wat ik wel weet is dat ik het liefst bij de Front Office zou willen werken. Dat is de plek waar de beleggingsstrategie wordt uitgestippeld en belegd wordt. Welke functie dat dan wordt is nu nog niet duidelijk, dat zien we tegen die tijd wel.