Mijn stage

Ik doe onderzoek naar de Development Programma’s van a.s.r. Dit zijn interne ontwikkelprogramma’s voor bepaalde groepen medewerkers, waaronder toptalenten. Ik kijk bijvoorbeeld hoe we het evaluatieformulier kunnen verbeteren. Ook heb ik een opzet gemaakt om te onderzoeken wat de deelnemers van de programma’s vinden en in hoeverre ze de dingen die ze geleerd hebben in de praktijk toepassen. Uiteindelijk ga ik aan de hand van mijn resultaten advies uitbrengen aan de talent adviseurs die verantwoordelijk zijn voor de programma’s. Op die manier kunnen we de programma’s wellicht nog beter laten aansluiten bij de wensen van de deelnemers.

Het leuke van een stage is dat je vanuit school leert dat je vanuit literatuuronderzoek gaat bepalen wat je gaat doen. Maar in de praktijk moet je meer rekening houden met het bedrijf en de medewerkers, die hun eigen ideeën en ervaringen hebben.


"Ik moet zelf kunnen bepalen hoe ik mijn onderzoek doe. Dat vind ik."


Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Ik werk al 3,5 jaar bij a.s.r. bij het bedrijfsonderdeel Schade. Eerst bij het planningsteam, en sinds kort heb ik een nieuwe functie bij het team Acceptatie Zakelijk. a.s.r. is een heel prettige werkgever, dus ik wilde heel graag mijn stage hier doen.


Mijn collega's

Als stagiair word ik niet anders behandeld door mijn collega’s dan in mijn functie bij Schade. Ik word heel erg vrijgelaten in waar en wanneer ik werk en ik bepaal zelf hoe ik mijn onderzoek uitvoer. Ook al werk ik samen met collega’s die veel kennis in huis hebben, toch staan zij open voor nieuwe dingen. Leuk dat je zo van elkaar kan leren.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Waarom ik een stage bij a.s.r. aanbeveel

Het mooie aan een stage bij a.s.r. is dat ze niet alleen kijken naar wat zij nodig hebben, maar ook naar wat jij als stagiair leuk vindt. Dan wordt er samen gekeken hoe we dat kunnen combineren in een opdracht. Daarnaast is a.s.r. een fijne werkomgeving waar volop kansen zijn: als je je best doet, is er heel veel mogelijk.

Alle HR vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures