Mijn functie

Mijn team Accounting en Reporting is de laatste schakel in de beleggingsketen van vermogensbeheer: wij voeren analyses uit op de beleggingsportefeuille van a.s.r. en stellen rapportages op met de meest recente ontwikkelingen. Het leuke is dat hier geen dag hetzelfde is. Door de complexe materie moet je steeds blijven leren. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld druk bezig met de overgang naar IFRS 9. Deze verandering raakt iedereen en bepaalde werkzaamheden moeten opnieuw ingericht worden.

Ik heb veel verantwoordelijkheden en krijg veel vertrouwen, ook al ben ik jong en heb ik nog niet veel ervaring. Zo mocht ik pas onze rapportage over onze beleggingen toelichten aan de directeur vermogensbeheer.


“Het is belangrijk vrijheid te krijgen om met nieuwe ideeën te komen en die te mogen ontwikkelen. Dat vind ik.”


Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Hiervoor zat ik bij een acquisitie kantoor, maar dat vond ik te specialistisch. Ik vind veel leuk en wilde zien waar mijn passie ligt. Ik wilde graag bij een grote onderneming werken met meer doorgroeimogelijkheden. Ik had meerdere aanbiedingen gekregen, toch sprak de functie bij a.s.r. me het meest aan. Tijdens het sollicitatiegesprek werd meteen duidelijk dat er een heel persoonlijke sfeer is. Iedereen is aanspreekbaar en het management staat ook dichtbij.


Mijn collega's

Ook al wordt er altijd hard gewerkt, toch is het ontzettend gezellig in ons team. We hebben regelmatig een teamuitje en sporten vaak samen in de bedrijfssportclub. Dit is goed voor onze teamspirit en leren we elkaar steeds beter kennen.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn jongerennetwerk

Naast mijn functie ben ik bestuurslid van neXus, de jongerenvereniging van a.s.r. Hiervoor organiseer ik allerlei activiteiten. Laatst hebben we een Burn-out event georganiseerd om op een leuke manier te bespreken hoe je kunt voorkomen dat je een burn-out krijgt. Nu zijn we druk bezig met de zomerbootborrel die jaarlijks weer terugkomt. Ideaal om zo meer jonge mensen te leren kennen van andere afdelingen.


Mijn visie op a.s.r. als werkgever

a.s.r. is een werkgever voor wie niet alleen winst belangrijk is. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en we beleggen alleen in bedrijven en fondsen die voldoen aan het Social Responsible Investment beleid (SRI). Ook het flexibele werken is voor mij een groot pluspunt. Ik train veel voor marathons en triatlons. Dan is het fijn als je wat later kan beginnen of juist eerder kunt stoppen. Dit helpt me ook op me beter te focussen op het werk. Maar met name de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling is voor mij het allerbelangrijkst. Er is op dit gebied heel veel mogelijk bij a.s.r. Op dit moment doe ik de zelfstudie Chartered Financial Analyst (CFA) om mijn kennis op het gebied van financiële markten verder uit te breiden. En binnenkort start ik het met het Talent Development Programma, een intern ontwikkelprogramma voor talenten om je carrière in een stroomversnelling te brengen en je soft skills verder te ontwikkelen.

Alle Actuarieel vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Voor nu ligt mijn focus op het behalen van mijn studie binnen drie jaar en zo veel mogelijk kennis op te doen van de verschillende processen. Uiteindelijk wil ik graag doorgroeien binnen vermogensbeheer, of misschien zelfs op een andere afdeling. Maar voor nu zit ik hier goed en kan ik nog van alles leren.