Mijn baan

Als performance adviseur adviseer ik de hele afdeling en het MT van Leven over de optimalisatie van processen. Bijzondere omstandigheid hierbij is dat de portefeuille van Leven steeds meer wordt afgebouwd. Ook bij zo’n aflopende portefeuille blijft het belangrijk dat we onze klanten zo goed mogelijk bedienen en dat we de premies laag houden. Het is cruciaal om de juiste kennis in huis te houden, ondanks dat de afdeling kleiner wordt. En daar ondersteun ik de afdeling bij. 


“Mooi dat a.s.r. mij de ruimte geeft om naast mijn werk voor a.s.r. ook een eigen bedrijf te runnen. Dat vind ik.”


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik wilde ervaring opdoen in een grote organisatie, daarom ben ik in 2012 bij a.s.r. begonnen met een traineeship. Ik heb vervolgens bij verschillende stafafdelingen gewerkt. Het leek me een mooie afwisseling om bij een businessline meer de inhoud in te gaan. Het leuke aan het onderdeel Leven is dat de materie heel complex is. En waar ik me eerder bezighield met het opbouwen van een afdeling, ga ik nu de uitdaging aan om op een goede manier een afdeling helpen af te bouwen.


Mijn collega's

Met zo’n 200 medewerkers is Leven een van de grootste bedrijfsonderdelen van a.s.r. De bereidheid om elkaar te helpen is groot en het valt me op dat iedereen hier met veel plezier en enthousiasme werkt. Dat zegt ook veel over a.s.r. als werkgever. Wat me erg aanspreekt is dat het MT heel open is. Ze hebben duidelijk gecommuniceerd dat dit bedrijfsonderdeel afgebouwd wordt en dankzij deze open communicatie is de energie nog steeds goed.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

a.s.r. maakt het echt mogelijk om privé en werk goed te kunnen combineren. Ik ben net een eigen bedrijf gestart. Dat is geen enkel probleem dankzij de flexibele werktijden. Ook de ontwikkelingsmogelijkheden zijn enorm. Je kunt bij a.s.r. erg gemakkelijk een volgende stap in je carrière zetten, als je zelf maar de regie neemt.

Alle (Senior) Management vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik wil geprikkeld worden. Daarom ben ik steeds op zoek naar een nieuwe uitdaging, of dat nu gaat om een nieuwe baan of om een nieuwe opdracht. En tot nu toe heb ik dat altijd kunnen vinden bij a.s.r.


Mijn mooiste dag bij a.s.r.

De allermooiste dag was toen ik werd aangenomen voor het traineeship. Er waren 250 sollicitanten, 6 selectieronden en 6 traineeplekken. De andere sollicitanten waren allemaal enorm ambitieus en sommigen hadden ook nog eens diploma’s die perfect aansloten. Aan het eind van de dag kreeg iedereen een voor een te horen of hij of zij was aangenomen. Ik was natuurlijk als laatste en ik hield het niet meer van de zenuwen! Mijn begeleider vertelde me daarom maar alvast op de gang dat ik het was geworden. Natuurlijk moest ik nog wel even verrast reageren toen ze me het officieel lieten weten.


Het grappigste moment op de werkvloer

Toen ik bij de afdeling Business Support werkte, werd ons kantoor gerenoveerd. Voor de opening van een van de vleugels hadden we de dag van tevoren een schoonmaakploeg ingehuurd. Maar als team zagen we al dat deze ploeg niet genoeg zou zijn om alle rotzooi tijdig op te ruimen. We hebben toen met allerlei collega’s tot twee uur ’s nachts het pand schoongemaakt. Zelfs de directeur hielp mee in haar mantelpakje en op haar kousen. Wat hadden we een lol. En wat voelden we ons een powerteam!


Mijn missie als lid van de Ondernemingsraad

Wat ik heel belangrijk vind is dat medewerkers goed meegenomen worden in de beslissingen binnen het bedrijf. Daarnaast wil ik me focussen op duurzame inzetbaarheid, diversiteit en op medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik vind het heel belangrijk dat we hierin blijven investeren.