Mijn baan

Ik ben verantwoordelijk voor het MVO beleid van a.s.r. Ik rapporteer aan de directeur Corporate Communicatie en aan de taskforce MVO, die bestaat uit senior managers die allemaal een doelstelling hebben op het gebied van MVO. Onder die taskforce hangt een workforce, daar werk ik nauw mee samen. Zelf stuur ik twee medewerkers aan. Samen met de taskforce en de workforce formuleren wij MVO-doelstellingen en zorgen we ervoor dat het MVO beleid wordt uitgevoerd. We bewegen ons door de hele organisatie heen, en proberen collega’s te prikkelen om goede dingen te doen op het gebied van MVO. Als een soort guerrillagroep eigenlijk, best rebels. Waarbij we liever niet willen voorschrijven, maar vooral willen werken aan de bewustwording en de intrinsieke motivatie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.


“MVO staat bij ons niet op zichzelf, maar is echt een stukje van ons DNA. Dat vind ik.”


MVO bij a.s.r.

Op het gebied van MVO onderscheiden we bij a.s.r. 5 domeinen. Mens, Milieu, Maatschappij, Beleggen en Producten. Binnen de pijler ‘mens’ gaat het met name om het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ons duurzame gebouw en de beheersing van de CO2 uitstoot van ons leasewagenpark zijn voorbeelden van onze inspanningen op het MVO domein ‘milieu’. Ons gebouw heeft een A++ label en via een wedstrijd onder onze leaserijders werken we aan bewuster, zuiniger en veiliger rijgedrag. Maatschappelijk dragen we ons steentje bij via vrijwilligerswerk en maatschappelijke teamactiviteiten. Onze medewerkers kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden als financieel maatje of lessen over geld en economie verzorgen op scholen. Doel is hiermee een bijdrage te leveren aan de financiële geletterdheid van de maatschappij. Ook geven we workshops personal branding aan voormalig dak- en thuislozen die bezig zijn  met een terugkeer in de maatschappij. Onze huidige reclamecampagne focust op ons duurzame beleggingsbeleid: we beleggen niet in tabak, de wapenhandel en kinderarbeid.’

Als ik a.s.r. vergelijk met andere bedrijven, onze peers, dan zijn wij echt voorlopers op het gebied van MVO. En het mooie is, het is echt onderdeel van ons handelen, in vrijwel alles wat we doen stellen we de vraag: is het duurzaam, is het houdbaar? Het is dus geen aparte doelstelling maar echt een stukje van ons DNA.


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

In 2012 ben ik bij a.s.r. komen werken als managementtrainee. Ik heb destijds voor a.s.r. gekozen omdat ik graag ervaring op wilde doen in een grote organisatie. Dat is zeker gelukt! In het laatste deel van mijn traineeship ben ik in aanraking gekomen met MVO. Ik ben binnen dat vakgebied uitgestroomd en ik kreeg de kans om mijn functie en de inhoud van mijn werk zelf vorm te geven. Deels heb ik voor de functie gekozen omdat ik echt kon pionieren en deels heb ik ervoor gekozen omdat ik maatschappelijk iets wilde bijdragen. Iedere dag op dat kruispunt staan, van MVO en ondernemen, dat maakt mijn werk zo leuk.


Mijn collega's

We zijn een klein team van drie personen op de afdeling Corporate Communicatie. Het is een dynamische afdeling waar veel wordt samengewerkt. Onderling zijn we lekker informeel en heerst er altijd een goede sfeer. a.s.r. is een heel platte organisatie, er wordt van iedereen verwacht dat je verantwoordelijkheid neemt. En de RvB en het senior management zijn goed benaderbaar. Daardoor kun je snel schakelen. 

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

a.s.r. bood mij de kans om te studeren én te werken. Er wordt veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en de vitaliteit van  medewerkers en dat trekt mij heel erg aan in een werkgever. Via tijd- en plaatsonafhankelijk werken bepaal je grotendeels zelf wanneer je werkt en waarvandaan. Dat geeft een groot gevoel van vrijheid. Je wordt afgerekend op je prestaties, niet op de tijd die je doorbrengt op de werkplek. Ook dat vind ik mooi.

Alle (Senior) Management vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Mijn toekomst bij a.s.r. zie ik rooskleurig in. Na twee jaar pionieren heb ik nu echt een volwassen functie. Ik heb het hier erg naar mijn zin en hoop dat mijn missie om bij te dragen aan een nog duurzamer a.s.r., slaagt. Voor het jaar 2020 hebben wij nogal ambitieuze MVO-doelstellingen gemaakt. Met de doorvertaling hiervan zijn we nu bezig. Voorlopig zit ik dus nog even goed.