Mijn baan

Op het moment dat iemand slachtoffer is van een ongeval waarbij één van onze verzekerden betrokken is en er sprake is van letsel, komt de melding bij onze afdeling binnen. Ik neem het dossier zelfstandig in behandeling en onderzoek zoveel mogelijk feiten. Op basis daarvan maak ik een inschatting of er al dan niet moet worden uitgekeerd en zo ja, wat een redelijk bedrag zou zijn. Geen enkel dossier is zwart-wit, dat maakt het werk zo leuk. Van tevoren vreesde ik dat ik het contact met de verscheidenheid aan slachtoffers zou missen, maar niets is minder waar. In veel dossiers treden er geen belangenbehartigers op en heb ik rechtstreeks contact met de verzekerden of tegenpartijen. Nu met het verschil dat ik ze in veel gevallen ook nog eens direct blij kan maken: ik kan ze vaak ondersteunen met het toekennen van een voorschot!


‘De professionaliteit en ethiek van a.s.r. passen bij mij’


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik heb Criminologie gestudeerd in Amsterdam. Al tijdens mijn studie belandde ik als belangenbehartiger voor letselschade op een klein advocatenkantoor. Na jaren van veelvuldige schadebehandeling en het meedenken en meewerken aan de groei van het bedrijf, merkte ik dat de rek er enigszins uit was. Om zoveel mogelijk te kunnen blijven leren en door te kunnen groeien, lag de overstap naar een grote organisatie aan de zijde van de verzekeraar voor de hand. Natuurlijk zijn er meer verzekeraars, maar a.s.r. stond echt bovenaan mijn lijstje. Het leek me een inhoudelijk professionele organisatie, die qua stijl en ethiek goed bij mij zou passen.


Mijn collega's

Het was best een hele omslag, van dat kleine kantoor naar het grote a.s.r. Ik kreeg in één klap heel veel collega’s. Mijn eigen team bestaat uit 22 personen, maar we zijn onderdeel van een grotere afdeling van 66 mensen plus een buitendienst. Meestal zijn er zo’n 30 mensen tegelijkertijd aanwezig op kantoor en zijn de anderen extern of thuis aan het werk. De sfeer is heel gezellig. We werken met flexplekken en ik zorg dat ik steeds aan een andere tafel ga zitten. Iedere tafel heeft zijn eigen dynamiek en ik leer zo vanzelf iedereen kennen. Dat gaat toch al heel makkelijk binnen a.s.r., iedereen is behulpzaam en er is veel onderling overleg. De eerste 2 weken kreeg ik Ruud als vaste inwerkbegeleider. Hij legde mij de systemen uit en zat letterlijk naast me om de schades te bespreken. Ruud is nog steeds beschikbaar, maar ik kan eigenlijk bij het hele team en daarbuiten terecht als ik iets wil vragen of overleggen. Je hoeft nergens alleen voor te staan, dat werkt erg fijn.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik denk dat de introductiedag tekenend is voor hoe a.s.r. als werkgever is: ook de hoogste directie vond zo’n kennismaking belangrijk genoeg om actief aanwezig te zijn. Jos Baeten was er niet alleen, hij stond ook tússen de nieuwe medewerkers en was heel benaderbaar. Zo gaat het ook in de dagelijkse praktijk. Managers, teamleiders, iedereen zit door elkaar. Bij mijn sollicitatie was ik onder de indruk van het mooie gebouw. En het is inderdaad heel fijn werken in zo’n moderne, lichte ruimte. Als ik dan toch een nadeel moet noemen? De echt lekkere koffie schenken ze helaas alleen beneden, hahaha.

Alle Verzekeringstechniek vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

De eerstkomende tijd ligt mijn focus op het zo goed mogelijk uitvoeren van mijn huidige werk en alles in de vingers krijgen. Wanneer de mogelijkheid ontstaat om een studie of training te volgen, zal ik deze met beide handen aanpakken. Mede door het thuiswerken is dat goed te combineren met mijn jonge gezin en sociale leven. Van mijn collega’s begrijp ik dat er volop mogelijkheden zijn binnen a.s.r. en dat als je iets wilt, je het zelf moet aangeven. Dat ga ik over een tijdje dan ook zeker doen!