Mijn baan

Simpel gezegd bereken ik de schade die a.s.r. in de toekomst kan verwachten. Op basis van modellen maak ik de meest uiteenlopende inschattingen. Mijn grootste uitdaging is om uit complexe gegevens begrijpelijke managementinformatie samen te stellen. Ik moet daarbij goed mijn hersens gebruiken, want op basis van mijn input moet het management belangrijke beslissingen nemen. Bijvoorbeeld welke voorziening op de balans moet worden aangehouden om aan alle verplichtingen te voldoen of welke tarieven worden gehanteerd naar de klant. Het is echt heel afwisselend werk. We hebben zoveel soorten verzekeringen met ieder een ander risicoprofiel. Letselschade heeft natuurlijk weer andere aspecten dan een brand of windhoos. Maar je moet natuurlijk wel affiniteit hebben met modellen en cijfers, anders vind je dit werk niet leuk. 


"Ik wil uitgedaagd worden om het beste uit mezelf te halen. Mooi als ik het verschil kan maken met eigen initiatieven. Dat vind ik."


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Begin 2015 heb ik bewust een carrièreswitch gemaakt. Na mijn studie econometrie werkte ik als pensioenactuaris bij een internationaal consultancy-bedrijf. Ik vond het daar wat oppervlakkig en te commercieel worden. Ik zocht verdieping, wilde ook aan grotere projecten bouwen binnen een solide organisatie. Onderdeel worden van een grotere product- en modellijn bij een verzekeraar, dat wilde ik echt een keer meegemaakt hebben. Mijn overstap naar a.s.r. sloot helemaal aan bij mijn wensen.


Mijn collega's

Wij werken bij FRM Schade met twaalf man, verdeeld over de twee teams Pricing en Reporting. Iedere collega heeft een andere achtergrond en persoonlijkheid, maar we zijn allemaal actuarieel geschoold. Daardoor begrijpen we elkaar. De onderlinge sfeer is informeel. Toch houden we op een natuurlijke manier altijd de focus op onze taken. Er wordt lekker doorgewerkt, in een fijne omgeving. In de toekomst willen we wat meer gaan rouleren tussen de teams. Dat lijkt mij prima, het maakt mijn werk alleen maar nóg afwisselender.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik ervaar a.s.r. als een organisatie met een prettige, open cultuur waar ik alle ruimte krijg om me te ontwikkelen. Ook als nieuwe werknemer word je aangemoedigd om met open vizier te kijken naar processen en structuren. En vooral initiatieven te ontplooien als je denkt dat je het verschil kunt maken. Dat vind ik mooi, daardoor voel ik me als medewerker serieus genomen en uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen.

 

Alle Actuarieel vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst

Ik werk nog niet zo heel lang bij a.s.r. en wil eigenlijk nog niet te ver in de toekomst kijken. Ik moet eerst laten zien wat ik in huis heb. Op korte termijn hoop ik door het MT te worden bestempeld als de expert, de actuaris die mensen verbindt en moeilijke zaken duidelijk uitlegt. En wie weet is er voor mij over een aantal jaar een leidinggevende functie weggelegd. We zullen zien hoe het zich ontwikkelt!