Mijn baan

Als student Econometrie los ik economische vraagstukken op met behulp van statistiek en wiskunde. Het onderzoek dat ik voor a.s.r. doe gaat over de nieuwe regeling die van kracht is: Solvency II. Ik onderzoek of het meenemen van kapitaalbeslag in de optimalisatie van de beleggingsportefeuille leidt tot andere allocaties naar de verschillende asset classes. Wat ik leuk vind aan mijn afstudeerstage is dat ik nu niet meewerk, maar echt werk aan iets wat a.s.r. graag verbetert – of opgelost ziet. Ik werk aan een actueel onderwerp dat op dit moment nog niet uitgewerkt is. Het is interessant om te kijken wat daarin te verbeteren valt. Daarbij is het een redelijk praktisch onderwerp en meteen toepasbaar.


'Het is een teken van vertrouwen als iemand je loslaat. Dat vind ik.'


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Je leert redelijk wat bedrijven kennen tijdens de Landelijke Econometristendag. De meeste van deze bedrijven vond ik erg statisch. Bij a.s.r. had ik een ander gevoel. Daardoor werd mijn interesse gewekt. Deze interesse werd versterkt tijdens de lunch bij a.s.r. waarvoor ik was uitgenodigd. Er werd gelijk meegedacht over mogelijke onderwerpen voor mijn afstudeerscriptie. Ze stelden me voor aan mijn huidige stagebegeleider en we maakten meteen een afspraak. Er was een klik dus we besloten de samenwerking aan te gaan. Beide stelden we een lijst op met interessante onderwerpen voor mijn onderzoek. Het moest gefinetuned worden: wat is interessant voor mij én a.s.r.? Een uur lang liepen wij beide lijsten langs. Uiteindelijk was de lijst uitgedund naar 3 onderwerpen. In een paar weken tijd had ik mijn onderwerp uitgekozen en kon ik beginnen. Inmiddels zit ik hier nu 2 maanden.


Mijn collega's

Ik doe een afstudeerstage, daardoor ben ik veel zelfstandig bezig. Toch voel ik mij onderdeel van het team. Op vergadermomenten ben ik ook aanwezig. Zo krijg ik een goed beeld van hoe het eraan toegaat op de afdeling en een idee over wat zij daar doen. We zijn een kleine groep en werken met flexplekken. Iedere dag kan je naast iemand anders zitten en met iedereen kennismaken. Met de lunch ga je elke dag met iemand anders eten. Zo leer je echt iedereen kennen. Wat prettig is, is dat ze mij graag willen helpen om vooruitgang te boeken in mijn onderzoek. Er wordt actief meegedacht. Niet alleen mijn stagebegeleider luistert, ook de anderen helpen bij het vinden van een oplossing. Dat maakt het prettig om hier te werken.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik heb het hier prima naar mijn zin. Je wordt vrijgelaten, je hebt echt het gevoel dat ze vertrouwen in je hebben. Voor mij is het een teken van vertrouwen als iemand je loslaat. Dat spreekt mij aan. Als je vastloopt kan je altijd hulp zoeken, iedereen is behulpzaam. Omdat ze dat vertrouwen aan je geven en iedereen bereid is je te helpen, heb je het gevoel dat het allemaal goedkomt.

Alle Finance vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Tot november ben ik bezig met mijn scriptie. Dus wat ik eerst moet doen is zorgen dat ik afstudeer. Wel ben ik op de hoogte van het traineeship bij a.s.r. Deze start in oktober. Wat fijn is, is dat iedereen je tussentijds al leert kennen. Iedereen heeft dan al een beeld van mij en wat ik kan. Als ik geïnteresseerd zou zijn in het traineeship is het even kijken hoe ik hieraan kan deelnemen vanwege de overlap met mijn scriptie. Maar ik zit hier nu net 2 maanden. De tijd zal uitwijzen hoe het gaat en of ik zelf ook voor het traineeship wil gaan. Eerst afstuderen, daarna zien we wel waar de wegen ons naartoe leiden.