Mijn baan

Als trainee voer ik meerdere projecten uit voor de afdeling Group Balance Sheet Management. Door de grote variatie in projecten kan ik ontdekken welke werkzaamheden en afdeling(en) het beste bij mij passen. Op mijn eerste werkdag als trainee lag er al direct een project voor mij klaar. Momenteel ben ik bezig met het vaststellen van de Cost of Equity, het minimumvereiste rendement dat een investeerder verwacht van a.s.r. Verder begin ik binnenkort aan een traject waarin een risicoanalyse wordt gemaakt binnen een bepaalde staf.

Met mijn groep van mede-trainees heb ik afgelopen maand een training gehad die in het teken stond van: ‘Wie ben ik’, zowel op persoonlijk als op professioneel gebied. Deze training had als hoofddoel het bepalen van mijn leerdoel tijdens het traineeshiptraject. Verder zijn we met de trainees bezig met het opstellen van een a.s.r.-breed project. Ons doel hierbij is het binden van mensen aan a.s.r. en het verbinden van mensen binnen a.s.r. Ook heb ik tijdens mijn traineeship elke week een studiedag om mijn scriptie af te ronden. Daarvoor moet ik nog de puntjes op de i zetten.


“Vertrouwen geef je door iemand los te laten. Dat vind ik.”


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik ben een gevoelsmens. Na de eerste paar maanden als stagiair had ik een goed gevoel bij a.s.r. Sterker nog, a.s.r. heeft mij aangenaam verrast. Daarom koos ik ervoor om hier te blijven. En omdat ik er nog niet 100 procent zeker van ben wat ik wil doen met mijn diploma Econometrie die ik bijna op zak heb, denk ik dat dit traineeship een mooie kans is om daarachter te komen.


Mijn collega's

Net als bij mijn stage, hangt ook op de afdeling waar ik nu werk een goede sfeer. Om wat luchtigheid te creëren doen we nu met z’n allen de 30 days planking challenge. We zijn gestart met 20 seconden planken en volgende maand willen we als team de 5 minuten halen. Iedere dag rond een uur of 5 gaan de schoentjes uit en liggen we met 5 à 7 man op de grond om stap voor stap ons doel te bereiken. Ik ben de enige trainee van dit traineeship die is gestart bij Group Balance Sheet Management. Er is wel een andere trainee die hier al langer zit en daar heb ik veel contact mee.

Onze lichting trainees bestaat uit 7 personen, verdeeld over verschillende afdelingen binnen a.s.r. Mede door de introductieweek, waarin we onder andere schapen hebben gehoed, zijn we een hechte club aan het worden. We proberen vaak samen te lunchen of een koffietje te drinken. Dit kan een wat serieuzere achtergrond hebben als  iemand ergens tegenaan loopt, al is het vaak puur voor de gezelligheid. Op vrijdag is de kans groot dat je een aantal van ons, samen met trainees van andere lichtingen, tegenkomt bij het bedrijfscafé Plato voor een VrijMiBo.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik heb het hier prima naar mijn zin. Ik word vrijgelaten, en als iemand je loslaat is dat voor mij een teken van vertrouwen. Dat spreekt mij aan. Als je vastloopt kun je altijd hulp zoeken, iedereen is behulpzaam. Er zijn geen barrières en geen enkele vraag is raar. Omdat ze dat vertrouwen geven en iedereen bereid is om te helpen, heb ik altijd het gevoel dat het allemaal goed komt.

Alle Finance vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik denk dat de komende anderhalf jaar als trainee bij a.s.r. heel erg belangrijk wordt voor mij. Als je me vraagt welke werkzaamheden binnen de afdeling bij mij passen, zou ik je het antwoord nu niet kunnen geven. Hopelijk kan dat ná mijn traineeship wel. Ook ben ik van plan om een project buiten de afdeling te doen. Ik gebruik de komende periode dus optimaal om erachter te komen van welke werkzaamheden ik het gelukkigst word. Zodra ik het weet, wil ik daar natuurlijk graag mee aan de slag.