Mijn baan

Ik krijg mijn werk in principe toebedeeld via een geautomatiseerd systeem met werkvoorraad. Dat is prima geregeld, alle informatie is toegankelijk via elektronische dossiers. Maar er stappen ook geregeld collega’s bij ons binnen met de meest uiteenlopende juridische vragen. Zo kunnen bijvoorbeeld onze Medisch Adviseurs en Claimbehandelaars bij mij terecht voor juridisch advies of ze vragen om even met hen mee te denken. Over een meningsverschil met een verzekerde of voor het opstellen van een brief. Ik vind het leuk dat we zo laagdrempelig zijn, dat maakt ons toegankelijk en mijn werk lekker afwisselend. Ons aandachtsgebied is zo specialistisch en de belangen zijn zo groot, dat ik als nieuwe Junior Jurist niet in één keer word losgelaten. Ik ben me nu nog voornamelijk aan het inlezen en ik stel conceptbrieven en -notities op die ik eerst voorleg aan mijn begeleider. Zo word ik goed ingewerkt en stapsgewijs steeds zelfstandiger op dossiers gezet.


"Mooi als collega’s altijd toegankelijk en behulpzaam voor elkaar zijn. Dat vind ik."


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Nadat ik in 2013 mijn rechtenstudie had afgerond, kwam ik terecht op de afdeling Rechtsbijstand van een andere grote verzekeraar. Ik was daar veel bezig met arbeidsrecht terwijl dat niet mijn specialisme was. Ook waren de meeste zaken die ik kreeg niet echt uitdagend. Toen ik bovendien besefte dat naar mijn mening de focus van mijn vorige werkgever wel erg lag op kwantiteit in plaats van op kwaliteit, vond ik het tijd om een andere baan te zoeken. Ik ben perfectionistisch ingesteld en vind het belangrijk om goed gefundeerd advies te geven. Daar kom ik nu gelukkig wel aan toe. Ik krijg hier de ruimte om een juridisch vraagstuk goed uit te zoeken zodat ik in één keer het juiste advies kan geven. Kwaliteit staat voorop en dat spreekt mij erg aan. Bovendien kan ik me bij a.s.r. weer richten op één van de rechtsgebieden waar ik mij tijdens mijn studie in heb gespecialiseerd en waar ik goed in ben: het verzekeringsrecht. Deze baan past dus perfect bij mij!


Mijn collega's

Op mijn afdeling werken vier juristen. Ik ben de jongste en word begeleid door een echte oude rot in het vak: hij werkt hier al 36 jaar. Ook mijn andere collega’s hebben jarenlange ervaring. Ik vind dat juist fijn, ik ervaar het als een rijke bron waar ik heel veel kennis uit mag putten. Ik leer elke dag! Het scheelt wel dat niemand is vastgeroest, ook de meest ervaren collega’s staan echt open voor mijn ideeën en nemen mij serieus. En kom ik ergens niet uit, dan is er altijd wel een behulpzame collega die even met mij mee wil denken.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

De introductiedag was een goed voorbeeld van hoe ik a.s.r. over het algemeen ervaar: als een warm bad. Iedereen staat open voor vragen en stelt zich toegankelijk op. De arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld. En ik vind de sociale activiteiten binnen a.s.r. heel bijzonder. Er wordt bijvoorbeeld een barbecue georganiseerd voor alle medewerkers. En de zaterdag dat de Tour de France van start gaat blijft het kantoorpand van a.s.r. geopend, zodat we het mee kunnen maken. Ook zijn er verenigingen voor verschillende doelgroepen. Vooral Nexus, de vereniging voor jongere medewerkers tussen 25-35 jaar, spreekt mij aan. Ze organiseren verschillende (sociale) activiteiten zoals workshops, filmevents en borrels, dat is een erg leuke manier om collega’s te ontmoeten.

Alle Fiscaal en Juridisch vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Mijn streven is wel om een behoorlijk aantal jaren bij a.s.r. te blijven. Ik wil mij verder ontwikkelen op juridisch gebied en denk bij a.s.r. zeker mijn ei kwijt te kunnen. Eerst als Junior de kneepjes van het vak leren en dan doorgroeien naar een Medior-functie met complexere zaken. Ik ben dus voorlopig wel onder de pannen!