Mijn baan

Als internal auditor houd ik mij bezig met het beoordelen van de processen van de verschillende productlijnen van a.s.r. op risico’s en de beheersing van deze risico’s overeenkomstig het beleid met als doel a.s.r. verder te helpen. Wij toetsen of het beleid wordt nageleefd. We bespreken de risico’s met de betreffende productlijnen en geven aanbevelingen hoe deze risico’s te beheersen. Alles wat te toetsen is aan beleid, toetsen wij. Van acceptatieprocessen tot beheersprocessen, van ziektekosten en AOV tot pensioenen en uitvaartverzekeringen, etcetera.


'a.s.r. is in een woord vooruitstrevend'


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Echt één reden kan ik niet noemen. Het zijn er meerdere, die op het juiste moment samen kwamen:

  • de klantgerichtheid die ik zelf mocht ervaren bij een letselschade die door a.s.r. vriendelijk en goed werd afgehandeld
  • een raakvlak met mijn vorige studie (Oefentherapie Cesar)
  • de business van a.s.r., die echt heel erg interessant is en waar altijd wel wat gebeurt
  • de uitstraling van de werkenbij-website die mij aansprak en waar zo duidelijk naar voren komt dat het gaat om het individu en om ontwikkeling
  • mijn zoektocht naar een nieuwe (internal audit-)baan

Het kwam op het juiste moment allemaal samen.

 


Mijn collega's

We hebben een vrij groot jong team van zo’n 15 collega’s en twee auditmanagers. Een audit doen we eigenlijk altijd met z’n tweeën. Samen doen we onderzoek en dan kunnen we natuurlijk altijd sparren met de managers en de andere collega’s. De lijnen zijn kort, we vragen elkaar van alles en alles is direct bespreekbaar. Dat vind ik heel belangrijk voor een werkplek. De samenstelling van zo’n duo wisselt per onderzoek en dat is leuk. Ik leer veel als ik steeds met verschillende mensen samenwerk. Regelmatig spreken we buiten werktijd met een aantal collega’s af. Dat zegt ook wel wat lijkt me.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Als werkgever vind ik a.s.r. vooruitstrevend. Zeker als het gaat om flexibel werken. Dat kan ook echt. Een dag thuiswerken kan altijd, een papa-dag of 4x9 uur werken zoals ik nu doe of een studiedag, het is allemaal bespreekbaar en wordt door a.s.r. mogelijk gemaakt. Daar spreekt vertrouwen uit naar ons als werknemers. a.s.r. laat zien dat zij investeert in ons als mens. Bij binnenkomst door ons goed te begeleiden en wegwijs te maken en later door dit soort mogelijkheden te bieden.

Alle Risk en Audit vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Daar heb ik nog niet echt over nagedacht, maar binnen mijn vakgebied zie ik vaak dat je doorstroomt naar een bepaalde productlijn. Dus ik denk dat ik wel zou kunnen doorstromen. Nu ben ik ook nog met mijn opleiding tot registeraccountant bezig. Mijn opleiding, a.s.r. als werkgever, het gevoel van toegevoegde waarde te zijn voor de organisatie en het uitdagende werk, ik vermaak mij hier prima.