Mijn baan

Als Expert Beleggingen heb ik de perfecte combinatie gevonden tussen asset management en het gebruiken van mijn ervaring met verzekeraars. Mijn afdeling, a.s.r. vermogensbeheer, staat bol van interessante uitdagingen. Bijvoorbeeld de overname van BNG Vermogensbeheer en het aanbieden van fiduciair vermogensbeheer: op dit moment zeer actuele onderwerpen waar ik als Expert Beleggingen heel druk mee ben. Er moet op het gebied van accounting en reporting van alles worden uitgezocht en ingericht, waarbij veel verschillende aspecten komen kijken. En juist die dynamiek maakt de beleggingswereld voor mij zo aantrekkelijk, niemand kan exact voorspellen wat er gaat gebeuren. Het is dus nooit saai!


‘Door de dynamiek van beleggingen is mijn werk nooit saai!’


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik heb Economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na het behalen van mijn master in 2010 ging ik als accountant aan de slag bij een Big Four-accountantsorganisatie. Ik heb daar 6 jaar gewerkt op de afdeling Financial Services, waar ik mij focuste op de controle van grote en middelgrote verzekeraars. In 2015 studeerde ik af als Register Accountant en werd tot manager benoemd. Ik kwam toevallig bij a.s.r. om een offerte te pitchen en voelde mij direct thuis in de professionele, prettige sfeer. Ik dacht echt ‘hier zou ik best willen werken’. Toen ik even later door een recruiter werd benaderd voor een functie bij a.s.r., ben ik het gesprek aangegaan. Al snel besloot ik dat dit dé perfecte kans was om mijn droom achterna te gaan om ‘accountant in business’ te worden en mezelf verder te ontwikkelen in de verzekeringssector. De doorslaggevende factor was voor mij dat ik niet alleen toegevoegde waarde kan leveren aan a.s.r., maar dat a.s.r. ook toegevoegde waarde voor mij op persoonlijk vlak zou hebben. Dat laatste is zeker het geval: ik kan hier zoveel leren!


Mijn collega’s

Binnen a.s.r. vermogensbeheer werken we met zo'n 130 mensen. De afdeling is groot genoeg om je nooit te vervelen, maar klein genoeg om iedereen te leren kennen. Dat vind ik erg leuk. Mijn team bestaat uit 16 collega’s en ik ben echt het jonkie. De meeste collega’s werken hier al jaren, toch is het absoluut geen vastgeroeste club, iedereen staat open voor vernieuwing. Het was echt een warm bad waar ik in terecht kwam. Mijn collega’s zijn super behulpzaam, maken spontaan tijd om mij ergens mee te helpen, iets uit te leggen of gewoon een kop koffie te drinken. Hoewel ik pas op 1 maart 2016 in dienst ben gekomen, voel ik me al helemaal thuis bij a.s.r. Ik weet de collega’s die ik nodig heb om bepaalde vraagstukken op te lossen prima te vinden. En, wat ik nog belangrijker vind, collega’s weten mij ook te vinden. Je moet het toch samen doen!

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ook al is a.s.r. een grote organisatie, het voelt op veel punten alsof ik in een groot familiebedrijf werk. Dat is ook een belangrijk verschil met mijn vorige werkgever, daar voelde ik mij meer een nummer. Hier word ik als persoon echt gezíen. Er heerst een open cultuur, zonder ellenbogenwerk. Alles is goed geregeld: arbeidsvoorwaarden en procedures zijn helder. Iedereen is voorzien van een laptop en telefoon, waardoor we heel flexibel zijn in werktijden en het nieuwe werken helemaal is ingeburgerd. Ideaal, ook omdat ik in Amsterdam woon en zo buiten de spitstijden kan reizen en vanuit huis kan werken. Om te voorkomen dat je je collega’s door die flexibiliteit teveel uit het oog verliest, is de maandag een heilige dag voor iedereen. Dat is de dag voor belangrijk overleg, dan vind je elkaar. We hebben in ons team dan ook de ‘Keek op de Week’, zodat je weet waar je collega’s mee bezig zijn.

Alle Finance vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik ben best nog jong, dus durf ik niet te beloven dat ik echt mijn pensioen ga halen bij a.s.r. Maar ik schat in dat ik nog jarenlang zóveel uitdaging en plezier blijf houden in mijn werk, dat ik nog lang hier zal blijven. Dat zal zeker geen achteroverleunen worden: ik krijg alle ruimte om mij nog verder te ontwikkelen. Zo biedt a.s.r. de mogelijkheid om een mentor te krijgen die je op persoonlijk vlak kan coachen. En ik ga volgende maand een cursus ‘backpacken op het pad van je carrière’ volgen. Daarnaast ben ik als RA sowieso verplicht om jaarlijks mijn punten te halen in Permanente Educatie, en zou ik mij nog wat verder willen verdiepen in asset management. Ik hoef me dus voorlopig niet te vervelen. Er is namelijk heel veel mogelijk bij a.s.r. , als je het zelf maar gaat halen!