Mijn baan

Werken bij a.s.r. geeft mij de kans om binnen de hele breedte van vermogensbeheer ervaring op te doen. Mijn traineeship van anderhalf jaar omvat vier rotaties, die ik in overleg met mijn mentor en de afdeling formuleer. Mijn eerste twee rotaties zijn gericht op het optimaliseren van bedrijfsprocessen binnen a.s.r. vermogensbeheer. Dit is de basis. Hierna verschuift de focus meer naar uitvoerende opdrachten op de Frontoffice. Bijvoorbeeld op het gebied van portfoliomanagement, relatiebeheer of research. Dat is afhankelijk van wat je wilt leren en naar welke richting jouw voorkeur uitgaat. In mijn eerste rotatie heb ik me beziggehouden met de optimalisatie van een proces. Momenteel ben ik met mijn tweede rotatie begonnen binnen de afdeling business process support. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het datamanagement van a.s.r. vermogensbeheer. Hier breng ik de verschillende interfaces tussen a.s.r. vermogensbeheer en haar leveranciers en klanten in kaart, zodat deze geoptimaliseerd kunnen worden. Zo krijg ik een goed beeld van de verschillende datastromen van en naar de verschillende stakeholders, zoals toezichthouders, datavendors en tegenpartijen.

Door de combinatie van de grotere projecten tijdens mijn rotaties en de kleinere projecten vanuit het traineeship, leer ik de cultuur van a.s.r., de operationele activiteiten en de processen goed kennen. Hierdoor kan ik mezelf verder ontwikkelen binnen a.s.r


“Als je de wereld wilt veranderen, moet je bij jezelf beginnen. Dat vind ik.”


Mijn reden om te solliciteren

Tijdens het schrijven van mijn bachelor scriptie bij KPMG heb ik voor het eerst kennis gemaakt met a.s.r. KPMG deed destijds de controle van de jaarrekening van a.s.r. Het contact met de medewerkers van a.s.r. was prettig en makkelijk. Ik vond de sfeer gewoon erg fijn.

Na het afronden van mijn master Finance & Investment heb ik voor mijzelf een overzicht van de verschillende vermogensbeheerders gemaakt. Ondanks de verschillende producten die zij aanbieden, viel het mij op dat er weinig onderscheid was tussen de meeste vermogensbeheerders. Ik heb daarom voor mezelf genoteerd wat ik belangrijk vind in een werkgever. Ik kwam toen opnieuw bij a.s.r. uit. Zij is onderscheidend in haar strategie waarin het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) duidelijk naar voren komt. Ik ben van mening dat vanuit beleggingsoogpunt dit de beste keuze is. Klanten die zich maatschappelijk willen inzetten, willen ook met hun vermogen een maatschappelijke bijdrage leveren. Bovendien ben ik zelf graag maatschappelijk betrokken. Zo ben ik, naast mijn traineeship, financieel vrijwilliger. Ik help mensen om hun financiële administratie op orde te brengen. Als je de wereld wilt veranderen, moet je beginnen bij jezelf.  

 


Mijn collega's

Omdat ik me met verschillende projecten bezighoud, wisselen mijn collega’s ook. Maar binnen de afdeling vermogensbeheer hangt een prettige en ontspannen sfeer. Er worden altijd grappen gemaakt en de communicatie is snel en open. Daarnaast hebben we geregeld teamuitjes, waarvan ik de laatste zelf heb georganiseerd. Dat is zo goed bevallen dat ik op dit moment een nieuw uitje aan het plannen ben. Mijn collega’s zijn uit zichzelf naast het werk ook maatschappelijk betrokken door zich in te zetten voor lokale initiatieven. Dat zegt veel over de mentaliteit die binnen a.s.r. heerst. Dat vind je niet overal.

Mijn mentor zie ik elke twee weken. We bespreken dan mijn voortgang en ik kan aankaarten wat ik nog wil zien en wat ik tijdens mijn volgende rotatie(s) wil doen. Ook geeft mijn mentor advies, bijvoorbeeld hoe ik mensen het beste kan aanspreken of hoe ik met bepaalde zaken om kan gaan.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Door zich te focussen op het bedienen van maatschappelijk betrokken organisaties heeft a.s.r. vermogensbeheer een unieke positie in de Nederlandse markt op het gebied van vermogensbeheer veroverd. Dit sluit mooi aan bij mijn eigen normen en waarden en dat maakt a.s.r. een werkgever waar ik mij graag voor inzet. Dat a.s.r. is uitgeroepen tot meest duurzame verzekeraar zegt natuurlijk ook wel wat.

Alle Traineeship vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Vanwege de diversiteit aan projecten draai je mee in verschillende facetten van de bedrijfsvoering en heb je veel contact met verschillende collega’s. In combinatie met de inhoudelijk opdrachten is dit voor mij het perfecte traineeship. Elke dag is anders, ik volg additionele opleidingen en krijg de kans om mezelf als persoon verder te ontwikkelen. 

Na het traineeship hoop ik een baan te vinden die aansluit bij mijn interesses, waar ik opnieuw uitgedaagd word en waarin ik mij bezig kan blijven houden met activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Ik vind a.s.r. echt een topbedrijf en ik voel me hier prettig.