Mijn baan

Ik vervul binnen a.s.r. een onafhankelijke, objectieve functie, die gericht is op het verbeteren van de operationele activiteiten. Voor mijn gevoel heb ik als Internal Auditor voor a.s.r. echt toegevoegde waarde, doordat mijn werk meer zekerheid biedt voor de toekomst. Ik doe interne onderzoeken, bijvoorbeeld naar procesinrichting, organisatiestructuur en projectmanagement. De uitkomsten daarvan leg ik vast in een Audit Rapport voor het Management. Ik werk veel samen met medewerkers van andere afdelingen, zo heb ik vaak een direct lijntje met bijvoorbeeld een Actuaris of Risk Manager. Het is erg afwisselend werk, ik kom door heel het bedrijf en mag overal rechtstreeks in de keuken kijken. Binnen Internal Audit heb ik vijftien collega’s, met ieder een eigen aandachtsgebied. Ik richt mij voornamelijk op ziektekosten, maar het gebeurt regelmatig dat ik met een collega zaken moet onderzoeken die buiten mijn aandachtsgebied liggen. Dat maakt het extra uitdagend.


'Ik voel dat ik bij a.s.r. veel toegevoegde waarde heb'


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

In mijn vorige baan kwam ik, als externe accountant bij een groot kantoor, werkelijk overal. Bij de meest uiteenlopende bedrijven en in verschillende landen. Ik heb bijvoorbeeld niet alleen in Tallinn (in mijn geboorteland Estland) gewerkt, maar ook in Londen. Toch begon het op een gegeven moment te knagen. Ik zocht een nieuwe uitdaging, maar ook meer verdieping. Ik wilde mij in kunnen graven in vraagstukken en processen en dat lukte mij niet als externe accountant. Bij mijn eerste sollicitatiegesprek bij a.s.r. voelde ik een klik en die is er nog steeds. Ik voel me echt thuis in deze organisatie. Bovendien had deze baan als bijkomend voordeel dat ik tegelijk de praktijkstage bij a.s.r. kon lopen die ik nodig had om als RA af te kunnen studeren. Dat waren dus twee vliegen in één klap.


Mijn collega's

Ik heb me vanaf de eerste dag welkom gevoeld. Het is hier informeel en wij werken hard, maar ook met veel humor. Ik heb gezellige collega’s met wie ik prettig samenwerk. Die goede verstandhouding is belangrijk, want wij werken vaak in koppels aan projecten. Dan is het fijn als je goed met elkaar overweg kunt en elkaar begrijpt. De Internal Auditors wisselen elke zes weken ervaringen uit tijdens gezamenlijke kennissessies. Daar bespreken we casuïstiek en nieuwe ontwikkelingen met elkaar. Dat is niet alleen nuttig, we vinden het ook prettig om elkaar weer even te spreken. 

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik zie a.s.r. als een dynamisch en financieel gezond bedrijf, dat graag investeert in zijn mensen. Er wordt veel waarde gehecht aan het belang van de klant, zonder de eigen medewerkers uit het oog te verliezen. Zo doen we mee aan innovaties en ontwikkelingen, zoals het Nieuwe Generatie Werken. Het feit dat je thuis kunt werken past perfect bij mijn situatie. Dankzij de flexibiliteit lukt het mij om mijn werk te combineren met mijn pittige studie en houd ik de werk/privé-balans gezond.

Alle Risk en Audit vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst

Mijn eerste prioriteit ligt bij het afronden van mijn studie. Verder heb ik mijzelf als doel gesteld dat ik een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de organisatie. Dat kan ik nu nog prima in mijn huidige functie en op deze afdeling. Wat de toekomst gaat brengen? You never know. Bij a.s.r. kan ik nog heel veel kanten op!