Veel aandacht voor ontwikkeling

Wat ons bijzonder aantrekkelijk maakt als werkgever is dat we jouw persoonlijke ontwikkeling erg serieus nemen. We zorgen voor de juiste omgeving om je talenten te ontdekken, nieuwe vaardigheden te leren en jezelf continu te ontwikkelen. We bieden talentontwikkelingsprogramma’s, en medewerkers kunnen gebruik maken van een ruim aanbod aan vakinhoudelijke en vaardigheidstrainingen. We leren van elkaar via mentortrajecten en leernetwerken. Daarnaast investeren we fors in duurzame inzetbaarheid, in de vorm van workshops, loopbaanadvies en loopbaantrajecten. Voor financiering kun je een beroep doen op de studiekostenregeling.


Vitaliteit en inzetbaarheid

a.s.r. vindt duurzame inzetbaarheid belangrijk: we willen graag dat onze medewerkers zo lang mogelijk en zo gezond mogelijk een goede bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt. Naast aandacht voor persoonlijke ontwikkeling hebben we daarom veel aandacht voor vitaliteit. Dit zie je terug in onze fitnessfaciliteiten, aandacht voor een gezond assortiment in onze bedrijfsrestaurants, een arbo-beleid gericht op preventie en allerlei initiatieven op het gebied van beweging en gezondheid.


Goede balans werk-privé

Een goede balans tussen werk en privé is ook een voorwaarde voor vitale, tevreden en betrokken medewerker. Daarom heeft a.s.r. een flexibel kantoorconcept en hanteren we flexibele werktijden: we werken waar het werk is en wanneer er werk is, vanaf kantoor, thuis en bij de klant. Daarnaast kun je er – binnen kaders – voor kiezen om je arbeidsduur flexibel aan te passen en ook kun je extra vakantiedagen bijkopen.