Mijn baan

Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker onderwerp bij a.s.r. vastgoed. In korte tijd heb ik al veel geleerd over de verschillende aspecten van duurzaam vastgoedbeheer. Zo investeren we in verschillende wijken waar we vastgoed hebben. In de rol van projectleider onderzoek ik hoe we per project of regio het MVO-budget het beste kunnen besteden. Ook ben ik bezig met portfoliocertificering van duurzaamheidskeurmerk BREAAM. Op basis van de BREAAM-richtlijnen kijk ik op welk vlak we onze winkelcentra kunnen verbeteren. Inmiddels zijn al twee van onze winkelcentra gecertificeerd en het doel is om ook de andere winkelcentra te certificeren.

Behalve dat ik veel leer over duurzaam vermogensbeheer, krijg ik ook de kans om mezelf te ontwikkelen. De ene keer ben ik onderdeel van een projectteam en de andere keer heb ik zelf de leiding. Hoewel het in het begin nog best een beetje zoeken was, kreeg ik meteen het vertrouwen om zelfstandig een project te trekken. Op die manier krijg je als trainee echt de kans om impact te maken.


"Bij a.s.r. draag je bij aan een duurzame, leefbare en werkbare samenleving. Dat vind ik."


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Nadat ik in 2016 mijn bachelor had afgerond, heb ik via het uitzendbureau een jaar bij het klantcontactcentrum van a.s.r. gewerkt. Dat was een toptijd. Ik was dus al bekend met a.s.r. als werkgever toen ik een jaar later op de inhousedag terechtkwam. Vandaaruit is het balletje gaan rollen en ben ik uiteindelijk als trainee aan de slag gegaan bij a.s.r. real estate. Ik was op dat moment nog bezig met het afronden van mijn masterstudie Economische Geografie. Ik had daarom niet verwacht dat ik al aangenomen zou worden, maar ik ben heel blij dat ik toch het vertrouwen kreeg.


Mijn collega's

Je start samen met andere trainees aan een traineeship van anderhalf jaar. Hoewel ik tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden niet direct samenwerk met mijn collega-trainees, zijn er genoeg momenten waarop je met elkaar optrekt. Bijvoorbeeld tijdens trainingen, evaluatiemomenten en een gezamenlijk project. Tijdens die momenten leer je elkaar goed kennen. Je hebt steun aan elkaar en helpt elkaar verder. Dat geldt overigens ook voor mijn directe collega’s. Op de 6de verdieping waar ik werk, heerst een prettige en open sfeer. Het team bestaat in totaal uit zo’n 150 man, verdeeld over verschillende segmenten zoals landelijke grond, woningbouw, winkels en kantoren. Als trainee werk ik voor al die segmenten, dat maakt mijn werk heel afwisselend. Er wordt wel van je verwacht dat je daarin je eigen weg vindt, maar als je er niet uitkomt dan kun je altijd aankloppen bij collega’s of je mentor.

Benieuwd naar andere verhalen van collega's?
Lees alle verhalen

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Vergeleken met andere werkgevers krijg je bij a.s.r. veel ruimte voor eigen initiatief. Je kunt hier echt zelf invulling geven aan je eigen traineeship. Dat vraagt wel om een flinke dosis zelfredzaamheid, je moet je eigen kansen creëren. Daar leer je veel van, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Sowieso is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Er zijn veel trainingen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om te groeien. Ook de werk-privébalans is goed. Ik houd erg van reizen en hier wordt er niet gek opgekeken als je een langere vakantie opneemt. En als je het prettig vindt om af en toe thuis te werken, dan is dat ook geen enkel probleem.

Alle Vastgoed vacatures bekijken?
Bekijk de vacatures

Mijn toekomst bij a.s.r.

Mijn belangrijkste doel is nu om meer focus aan te brengen in wat ik precies wil. Er zijn zoveel aspecten binnen vastgoed die ik leuk vind, dat ik in het begin te veel aan het ‘fladderen’ ben geweest. Door structuur aan te brengen in de onderwerpen waarmee ik me de komende tijd bezig ga houden, hoop ik een meer duidelijke richting in te slaan. Dit doe ik samen met mijn mentor en talentadviseur. Wel zie ik mijn toekomst binnen a.s.r. real estate.