Mijn baan

Mijn traineeship bestaat uit vier opdrachten die elk vier maanden duren. De eerste opdracht staat vast en de rest mag ik zelf invullen. Zo heb ik bijvoorbeeld de keuze op welke afdeling binnen de bank ik graag mee wil draaien en wat ik daar wil leren. Bij a.s.r. vinden ze het heel belangrijk dat we zelf invulling geven aan de functie. Er wordt gedacht vanuit de trainee, wat hij of zij wil en wat er nodig is om dat doel te bereiken. Die insteek spreekt me aan. In mijn eerste opdracht heb ik de distributie van hypotheken naar onze intermediairs onderzocht. Waar kan het procesmatig beter? Hoe is de salesorganisatie momenteel ingericht? En wat moeten we veranderen om meer hypotheken af te kunnen zetten? Erg interessant om te onderzoeken.

Momenteel stort ik me volledig op riskmanagement. Ik onderzoek wat er gebeurt met het kapitaal van de bank als er bijvoorbeeld plotseling iets gebeurt met de economie. Deze stressscenario’s worden tot in detail doorberekend en dus komt er behoorlijk wat bij kijken. De specifieke kwantitatieve kennis die hiervoor nodig is heb ik nog niet, maar wil ik wel graag leren. Binnen het traineeship krijg je dan ook meteen de mogelijkheid om hier dat op te pakken.


"In een traineeship moet ook ruimte zijn voor je eigen wensen. Dat vind ik."


Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik ben benaderd door een recruiter die me wist te overtuigen om te solliciteren op een traineefunctie bij a.s.r. Ik paste goed in het profiel. In een eerdere stage bij een ander bedrijf ben ik al in aanraking gekomen met de sector financiële dienstverlening, dus wist ik wel een beetje wat ik kon verwachten. De combinatie van projectmatig werken en financiële dienstverlening spreekt me erg aan, en dus heb ik toegehapt. Ook andere organisaties hebben me benaderd, maar bij a.s.r. had ik het beste gevoel.


Mijn collega's

Wat me meteen opviel, is de behulpzaamheid van iedereen. Mijn collega’s staan klaar om me een handje te helpen als ik het zelf even niet meer weet. Het voelt daardoor niet dat je voor een grote organisatie werkt en dat is fijn. Het verbaast me nog steeds hoe snel ik me hier op mijn gemak voelde.


Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Als ik a.s.r. zou moeten omschrijven komen er twee woorden bij me op: betrokken en bescheiden. Betrokken omdat we als organisatie midden in de maatschappij staan en mensen echt willen helpen. En daar zijn we ook oprecht goed in, al schreeuwen we dat niet van de daken. Dat is iets wat onze klanten zelf moeten ervaren. Dat is een vorm van bescheidenheid en is iets waar a.s.r. trots op mag zijn.


Mijn toekomst bij a.s.r.

Er wordt veel in mij geïnvesteerd als young professional. Ik hoop na het traineeship mezelf verder te ontwikkelen bij a.s.r. en zou graag in een leidinggevende functie uit willen stromen. Of ik dat in me heb? Ik denk het wel. Natuurlijk moet ik nog het een en ander leren voordat het zover is, maar de ambitie is er in ieder geval.