Rechtenstudent Dennis van Dijk maakte via zijn afstudeerstage kennis met schadebehandeling én met a.s.r. verzekeringen. Het klikte van beide kanten. Anderhalf jaar na zijn afstuderen werd hij benaderd voor de functie van Letselschadebehandelaar. Dennis: “Natuurlijk zei ik meteen ja. Sindsdien ben ik continu bezig met mijn ontwikkeling. Ik ben ambitieus en krijg daarvoor alle ruimte bij a.s.r.”
Dennis kwam op de afdeling Personenschade terecht. Daar begon hij met licht letsel, na een aantal jaren stapte hij over naar middelzwaar letsel. “Vanuit mijn rechtenachtergrond is het natuurlijk interessant om de meer ingewikkelde dossiers te behandelen. De laatste tijd hou ik mij dus vooral bezig met complexere letselschades.”
“Mijn doel is om nu veel kennis en ervaring op te bouwen in zware letselschade, zodat ik op termijn als schaderegelaar in de buitendienst aan de slag kan gaan. In die rol ben je een belangrijke schakel tussen de schadebehandelaar en de betrokkene. Je zoekt die betrokkene thuis op en helpt met het inventariseren van de schade.”
“Ik werk in een team van 35 collega’s. Naast het afhandelen van binnenkomende schademeldingen, bellen mijn collega’s en ik ook actief achter schademeldingen aan. Zo houden we de regie en kunnen we als a.s.r. mensen nog beter helpen. In de praktijk komt er dus veel meer bij kijken dan alleen het financieel afhandelen van een ingediende claim. Letselschade is ontzettend persoonlijk en heeft meestal veel impact op iemands leven.”
Bij mijn werk komt vaak emotie kijken. Dat vraagt om inlevingsvermogen en begrip.
“Als letselschadebehandelaar heb ik direct contact met mensen die letselschade hebben en communiceer ik met hun belangenbehartigers. Ik spreek betrokkenen al snel na een ongeval, dan zijn de emoties vaak heel sterk. Dat vraagt om inlevingsvermogen en begrip. Als ik merk dat ik iemand echt kan helpen, gerust kan stellen en het dossier naar tevredenheid kan regelen, dan ben ik tevreden. Daar doe ik het uiteindelijk voor.”
Wat Dennis enorm aanspreekt bij a.s.r. zijn de ruime ontwikkelingsmogelijkheden. Dennis: “Je moet wel zelf de regie pakken. Maar zodra je een goed plan hebt, met duidelijke onderbouwing, wordt er alles aan gedaan om je op weg te helpen. Dat is fijn, want zo kun je alle kanten op zonder dat je van werkgever hoeft te wisselen.”
“Inmiddels heb ik allerlei vakopleidingen op het gebied van letselschade gevolgd en mag ik mij zelfs NIVRE expert noemen, dat staat voor Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts. Ook kreeg ik alle support om een master in Rechten te halen. Voeg dit bij de fijne werksfeer, de flexibele werktijden én de aandacht voor vitaliteit. Dan snap je dat ik bij a.s.r. helemaal op mijn plek zit.”